DOLAR 32,4953 -0.15%
EURO 34,9810 0.39%
ALTIN 2.433,460,44
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2098352-0,56%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Diploma, işsizlik sertifikası haline geldi”

“Diploma, işsizlik sertifikası haline geldi”

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:44
“Diploma, işsizlik sertifikası haline geldi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, her üç gençten birinin işsiz olduğunu, üniversite diplomalarının artık işsizlik sertifikasına dönüştüğünü kaydetti. Yerli aşı çalışmalarına da değinen Karaduman, yerli aşıya önem verdiklerini ve desteklediklerinin altını çizdi.

İki günlük bir teşkilat çalışması gerçekleştirmek üzere Edirne’ye gelen Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman partisinin ilk başbakanlığında basın toplantısı düzenledi.

Toplantının açılışında konuşan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, yaklaşık 1 aydır geçim ittifakı adı altında yeni bir proje yürüttüklerini belirterek, Saraçlar Caddesi’nde stant kurduklarını söyledi.

Edirne programında yapacakları ziyaretlere değinen Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, başta esnaf, çiftçiler olmak üzere vatandaşların sorunlarını dinleyeceğini söyledi.

“MİLLİ GÖRÜŞÜN 52.YILINDA CİDDİ BİR KALKINMA ÇALIŞMASI”

Partileri olarak kayıkçı kavgasına girmeden vatandaşların sorunlarına çözüm üreteceklerini aktaran Karaduman, “Bugün özellikle ülkemizde yoksulluk toplumun bütün kesimlerine sirayet etmiş vaziyette esnafımız, çiftçimiz, köylülerimiz, gençlerimiz ve öğrencilerimiz hakikaten ülkemizde ekonomik anlamda ciddi endişe ve kaygılarla bir karamsar iklim ne yazık ki hakim olmuştur. Güne her gün intihar haberleri ile uyandığımız bir ülke manzarası ile karşı karşıya kaldığımız iklimin içindeyiz. Hal böyleyken ülkede insanların temel talepleri ekonomi, eğitim vs üzerinde şekillenirken, insanlar açım dedikçe, geçinemiyorum dedikçe yeni suni gündemlerle ülkenin gerçek meselelerinin üzerini örtüldüğü ortamla karşı karşıyayız. Dolayısıyla biz Saadet Partisi olarak kayıkçı kavgasına girmeden, ülkede oluşturulan suni meselelere aldırış etmeden, özellikle siyaset ikliminin kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı iklimine meyil etmeden ülkede insanlarımızın temel sorun ve problemlerine çözüm arama noktasındaki çabalarımızı yoğun bir şekilde ortaya koyuyoruz. Ve bu çerçevede Milli Görüş hareketinin 52.yılını temsil eden Saadet Partimiz ülkemizim maddi kalkınma ve diğer tarafta halkın kalkınması noktasında da çok ciddi bir çalışma ortaya koymaktadır” dedi.

“ÜNİVERSİTE DİPLOMALARI İŞSİZLİK SERTİKASI HALİNE GELMİŞTİR”

İşsizlik oranının yüzde 13 seviyelerinde olduğunu ve her 3 gençten birinin işsiz olduğunun altını çizen Karaduman, “Karşı karşıya kaldığımız ekonomik buhranın temel sebebi 20 yıldır sürdürülen yanlış ekonomi politikasıdır. Ülkede şu iki şeyi en büyük ihtiyaç haline getirmiştir: bir 20 yılın sonunda ülkemizde en büyük ihtiyaç adalet olmuştur, ikincisi 20 yılın sonunda ülkede en büyük ihtiyaç kalkınma olmuştur. Çünkü 20 yıldır üretime, yatırıma, tarıma ihracata ve gelir dağılımında adalete dayalı bir ekonomi politikaları değil borçlanmaya, ithalata, tüketime özellikle faize dayalı bir ekonomi modelinin tatbik edilmesi kaynaklı sürdürülen yanlış politikalar esnaflarımızı, çiftçilerimizi ciddi bir ekonomik buhranla karşı karşıya bırakmıştır. Bunu neticesinde işsizlik yüzde 13 seviyelerine, işsizlikte de her 3 gençten birinin işsiz hale getirildiği, özellikle üniversite diplomalarını birer işsizlik sertifikası haline getirildiği Türkiye manzarası oluşmuştur. Gençlerin 10’da 8’inin başka ülke hayali kurmaları hem adalet hem ekonomik temelli problemlerle ilgilidir. Beyin göçü problemi de en başta gelmektedir” dedi.

“BİNLERCE ESNAF BAĞKUR PRİMLERİNİ ÖDEYEMEZ HALE GELMİŞTİR”

Edirne’de binlerce esnafın kepenk kapattığını belirten Karaduman, “Pandemi süreci ekonomik krizi daha da derinleştirmiş, son 1 yılda 125 bin esnaf kepenk kapatmak durumunda kalmıştır. Edirne’mizde binlerce esnafımızın kepenk kapattığı ve yaşanan bu pandeminin de oluşturmuş olduğu ekonomik krizden dolayı esnaflar kendi BAĞ-KUR primlerini dahi ödeyemez hale gelmiştir” dedi.

“2021 YILINDA BİR TON”

2002 yılı ile 2021 yılı arasındaki farkı karşılaştırmak için ton bazında buğdayın çeyrek altınla karşılaştırmasını yapan Karaduman, “2002 yılında bir ton buğdayın fiyatı 22 çeyrek altına tekabül ederken bugün 2021 yılında bir ton buğday sadece 2 tane çeyrek altın. 20 yılda buğday üreticisi 20 çeyrek altın fakirleştirilmiştir. Bütün bunlar yapılan yanlış politikaların bizi getirdiği noktadır. Ama biz Saadet Partisi olarak özellikle maddi kalkınma noktasında yoğun bir çalışma ve seferberlik gerçekleştiriyoruz. Allah’ın izniyle önümüzdeki ilk seçimlerde en başarılı neticeleri alacağız. Bugünde geçim ittifakını belirli çalışmaları Edirne’mizde gerçekleştireceğiz. Yapacağımız bu çalışmalar hem Edirne’mize hem ülkemize hayırlar getirecektir” dedi.

“YERLİ AŞIYA DESTEK VERİYORUZ”

Yerli aşının önemine değinen Abdulkadir Karaduman “Yerli aşı bizim açımızdan fevkalade kıymetli bir hadise. Desteklediğimizi önemli gördüğümüzü belirtmek isterim. Aşı ile ilgili zihinlerde çok ciddi soru işaretleri var. Aşı güvenliği ile ilgili vatandaşlarımızın da endişeleri var. İktidara düşen vazife, insanlarımızın zihinlerinde aşı güvenliği noktasında oluşan soruları gidermek noktasında çalışma yapılmalıdır. Yerli aşıyı önemli bulduğumuzu belirtmek isterim” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

Basın açıklaması sonrası ise Saadet Partisi Edirne İl Teşkilatı, Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman ve beraberindeki partililer Saraçlar Caddesi’nde açılan standı ziyarette bulundu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.