DOLAR 32,5646 0.06%
EURO 34,9415 0.16%
ALTIN 2.423,330,05
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2093946-3,11%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Disleksi farkındalığı için iş birliği

Disleksi farkındalığı için iş birliği

ABONE OL
18 Şubat 2021 12:15
Disleksi farkındalığı için iş birliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi ile Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Edirne İl Temsilciği arasında, “Disleksi Öğrenme Güçlüğü Farkındalık Yaratma ve İş Birliği” protokolü imzalandı. Trakya Üniversitesi öğrencilerine verilecek eğitimlerle toplum ve öğrencileri bilinçlendirmek, bilgilendirmek ve Disleksi (okuma güçlüğü) konusunda farkındalık yaratmak hedefleri doğrultusunda oluşturulan protokol kapsamında, her iki kurum; eğitim ve seminer gibi faaliyetler ile proje çalışmalarının birlikte planlanması ve yürütülmesi konularında iş birliğine gidecek, üniversite ve sivil toplum kuruluşları arasındaki etkileşime katkıda bulunacak.

Toplumda öğrenme güçlüğü konusunda farkındalık oluşturma, iletişim ve iş birliği içerisinde öğrencilere ve ailelere destek olma ile disleksili bireylerin yeteneklerini doğru biçimde geliştirebilecekleri fırsatlar sunabilmek adına hayata geçirilen protokol, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen ile Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Edirne İl Temsilcisi Açelya Sivrikaya Giray arasında imzalandı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında gerçekleştirilen imza töreninde, öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin desteklenmesi ve topluma kazandırılması için atılabilecek ortak adımlar ile birlikte geliştirilebilecek iş birliği konuları ele alındı.

İmza töreninde konuşan Öğr. Gör. Burak İşçimen, Trakya Üniversitesi olarak öğrencilere sadece eğitim-öğretim konusunda değil, toplumu olumlu yönde dönüştürecek sosyal sorumluluk alanında da bilgi ve beceri kazandırmak istediklerini ifade etti.

Avrupa Disleksi Birliği (EDA) Türkiye Ülke Temsilcisi Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği’nin Edirne Temsilcisi ve Dernek Medya Koordinatörü Açelya Sivrikaya Giray ise özgül öğrenme güçlüğünü anlamak, anlatmak ve çözümler üretebilmek adına çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.