DOLAR 32,4126 0.18%
EURO 35,0985 -0.11%
ALTIN 2.324,150,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23002172,02%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Yaryıkan oldu

Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Yaryıkan oldu

ABONE OL
8 Kasım 2022 09:45
Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Yaryıkan oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet Sen) Edirne Şubesi’nin 3’üncü Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Mevcut başkan Erol Ayar’ın aday olmadığı genel kurulda, tek liste ile gidilen seçimlerde başkanlığa Emin Yaryıkan getirildi.

Diyanet Sen Edirne Şubesi’nin 3’üncü Olağan Genel Kurulu, geçtiğimiz Pazar günü Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Mevcut Başkan Erol Ayar’ın aday olmadığı genel kurulda tek liste ile yapılan seçimlerde Emin Yaryıkan şube başkanlığına seçildi.

Seçimlerinin ardından konuşan Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Emin Yaryıkan, 1998 yılında erdemliler hareketiyle filizlenen Diyanet-Sen’in, bugün  Anadolu’yu kuşatan ulu bir çınar haline gelmiştir. Etki alanı Kars’tan, Edirne’ye, Sinop’tan, Hatay’a uzanan geniş bir coğrafyaya ulaştığını söyledi.

Elde edilen birçok kazanımda Diyanet Sen’in  imzası olduğunu belirten Yaryıkan, şunları söyledi; “Diyanet-Sen’in yetkili olduğu dönemde ücretlerin iyileştirilmesinden, boş kadroların doldurulmasına, Fahri ve vekillerin kadroya alınmasından ek ders ücretlerine, bayram mesailerinden yatılı Kur’an kurslarının iaşe ve ibate giderlerinin genel bütçeden karşılanmasına, ilahiyat önlisans diplomalarındaki şerhlerin kaldırılmasından teşkilat yasamızın çıkarılmasına, Ramazan ayında fazla çalışma ücreti alınmasından Kuran Kursu Öğreticilerine kayıt döneminde ek ders ücreti ödenmesine  kadar burada sayıp da vaktinizi almak istemediğim bir çok kazanımda Diyanet-Sen’in imzası vardır.Tüm toplumu ilgilendiren, kamuda kılık kıyafet yasağının kaldırılmasından, Cuma saatinde kamu görevlilerine izin verilmesi, Yaz Kur’an kurslarında yaş engelinin kadırılması, hastanelere din görevlisi ugyulamaları da sendikamızın Memur-Sen’inimizin çabaları sonucu hayata geçmiş toplumumuzu rahatlatan uygulamalardan bazılarıdır. Din görevlileri olarak bütün zorlu durumlarda yüklendiğimiz toplum önderliği rolümüzü misyonumuzu bu milletin yeniden dirilişinde de en önde hizmet ederek gösterdik göstermeye devam edelim. Çünkü biz kavganın, karmaşanın, kaosun ve karanlığın değil; demokrasinin, saygının, sevginin, huzurun ve aydınlığın taraftarıyız.  Çünkü biz doğru kimden gelirse gelsin yanında, yanlış kimden gelirse gelsin karşısındayız.   Hakkın ve haklının temsilcisi olan Diyanet-Sen ilkeli sendikal anlayışıyla bu Milletin yeniden dirilişinde hizmet etmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Şube Başkanlığını Emin Yaryıkan’ın yaptığı Diyanet Sen Edirne Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluşuyor;

Cemal Oflaz Şb. Başk.Yrd. (Şube Sekreteri), Hasam Özkan Şb. Başk.Yrd. (Toplu Söz.ve Mevzuat), İsa Karahan Şb. Başk.Yrd. (Eğitim ve Sosyal İşler), Mehmet  Kuzu Şb. Başk.Yrd. (Teşkilatlanma), Nazmi Merter Şb. Başk.Yrd. (Mali İşler), Hatice Tudan Şb. Başk.Yrd. (Basın ve İletişim)

Şube Denetim Kurulu üyelikleri ise Abdulkadir Şimşek, Tahsin Gökgöz, Sevim Tekin, Fatih Bülbül, Rasim Yorulmaz       getirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.