DOLAR 32,4375 0.17%
EURO 35,0217 -0.19%
ALTIN 2.322,610,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22933532,35%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Diyarbakır’da gazetecilere saldırı kabul edilemez”

“Diyarbakır’da gazetecilere saldırı kabul edilemez”

ABONE OL
10 Eylül 2020 10:58
“Diyarbakır’da gazetecilere saldırı kabul edilemez”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Kovid-19 virüsü ile mücadeleye destek vererek virüsten korunma yollarını kamuoyuna aktaran, toplumun bilinçlenmesi için her türlü fedakârlığı yapan hatta bu uğurda canını riske atan gazetecilere karşı Diyarbakır’da gerçekleştirilen adeta linç girişimi şeklindeki saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.

DHA muhabiri Emrah Kızıl ile İHA muhabiri Murat Başal’a yapılan saldırı ve ardından gelişen hukuki sürece ilişkin KGK Genel Başkanı Dim’in yazılı açıklaması şöyle:

“Kendi sağlıklarının yanında, sorumsuzca toplum sağlığını da tehlikeye atan, karantina altındaki annelerinin evini ateşe verecek kadar ileri giden iki kardeş, yangın ihbarı üzerine olay yerine giden meslektaşlarımıza karşı anlamsız saldırgan tutumlarını güvenlik güçlerinin önünde gösterme cesaretini nereden bulmuşlardır? Gazetecilerin mesleki aletlerini kıran ve gazetecileri darp eden saldırganların, ifadesi alındıktan sonra savcılık tarafından soruşturma evraklarının ikmalen istenmesi bu tür saldırganları daha da cesaretlendirmekten başka ne işe yarar? Sağlıklı kalmak ve virüsten korunmak için her türlü tedbirin alındığı günlerde, toplum sağlığını tehdit eden bu tür saldırganlara karşı gereğinden fazla hoşgörü gösterilmesi hukuka olan güveni zedeler. Bu nedenle, görevini yapan gazetecilere karşı ve toplum sağlığını tehditkar şekilde eylemde bulunanlara karşı kamu vicdanını rahatlatacak adımlar atılması en büyük beklentimizdir. Bu vesileyle meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.