DOLAR 32,5653 0.03%
EURO 34,9082 0.02%
ALTIN 2.422,80-0,28
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2079755-3,57%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Doğal sirke şifa kaynağı

Doğal sirke şifa kaynağı

ABONE OL
18 Kasım 2020 11:03
Doğal sirke şifa kaynağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk mutfağının vazgeçilmez çeşnisi sirke, birçok hastalığa şifa. Edirne’de aktarlık yapan Kamil Güvenbaş, doğal sirkenin kalbe, yağ yakmaya, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğunu söyledi.

“DOĞAL SİRKE, KAN SULANDIRICI OLARAK ASPİRİNDEN DAHA FAYDALI”

Doğal sirkenin aspirinden daha faydalı olduğunu belirten Aktar Kamil Güvenbaş, “Sirke aspirinden daha faydalıdır. Kanı sulandırmak için aslında en önemli şey sirke ve bol su. Su içmekte kanı sulandırır. Sirke sabah akşam 2 yemek kaşığı bir bardak su ile içilebilir” dedi.

“FAYDALI BAKTERİYİ BESLİYOR”

Doğal sirkenin faydalı bakteriyi besleme özelliği olduğuna işaret eden Güvenbaş, “Bağışıklık sistemi dediğimiz bağırsaktan, temelden başlar. Faydalı bakteriler arttığında diğer kötü bakteriler öldüğünde otomatikman bağışıklık sistemi zaten güçlenir. Yani sirkenin zaten kan sulandırıcı özelliği var. Aynı zamanda bağışıklık sistemi güçlendirme özelliği var. Sirkelerin çeşitleri var. Her bir sirkenin değişik anlamı, ifadesi mevcut. Kan sulandırma, bağırsakta faydalı bakteri besleme özelliği ortaktır. Örneğin Alış Sirkesi aldığınızda kalp krizi riski yüksek özellikle erkeklere tavsiye ediyorum. Çünkü erkekler kilo almaya başladığında göğüs bölgesinden kilo alır. Meme kısmında yağlanma olduğu için kalp damar tıkanma olasılığı daha yüksektir. Erkeklerin kalp krizi olma riski o yüzden daha fazladır” dedi.

“KARACİĞERE, KALBE, YAĞ YAKMAYA VE KAN SULANDIRMAYA SİRKE”

Doğal sirkenin birçok çeşidi ve birçok rahatsızlığın önüne geçebilecek özelliği olduğunu söyleyen Güvenbaş, “Erkeklere Alış Sirkesi, bayanlara da elma sirkesi ve enginar. Bunlarda karaciğere iyi gelip, kilo vermeyi destekleyen sirkelerdir. Elma sirkesinin yağ yakma oranı daha yüksektir. Enginar sirkesi de içindeki enginar özünden dolayı karaciğere iyi gelme özelliği vardır. Sirkelerin doğal bakteri olduğu için marketlerde satılan sirkeleri isim vermek istemiyorum onların hiçbiri sirke değil. Asit bazıdır. Mesela sirke ruhu diye turşulara katılan sirkeler vardır. Bunun sirkelikle alakası yoktur. Sadece onlar ürünler suyun içinde çürümesin diye konulan maddelerdir. Ama doğal sirkenin içine eti koyarsanız et eriyip kaybolur. Buda demek oluyor ki bağırsakların içerisinde ki kötü bakterileri, bu doğal bakteri olduğu için öldürür. Bağırsaktaki faydalı bakterilerin artmasını sağlayıp, bağırsak sistemini doğal yaşamına geçince kabızlık problemleri olmaz, şeker hastalığı iyileşir. Şeker hastalığı iyileşinde kalp, damar, obezite, karaciğer dahil her şey bağırsağa bağlı” dedi.

“SABAH AKŞAM BİR BARDAK SU İLE 2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE İÇİLEBİLİR”

Sirkenin bir bardak su ile içilmesi haricinde yemeklere de konularak kullanılmasının faydası olacağını vurgulayan Kamil Güvenbaş “Kanı sulandırmak için aslında en önemli şey sirke ve bol su. Su içmekte kanı sulandırır. Normalde herhangi bir kan sulandırıcı kullanmıyorlarsa. Doktorundan herhangi bir ilaç kullanıyorsa ilaçlarını kullanmasını tavsiye ediyoruz. Doktorunda kan sulandırıcı kullanıyorsa yine doktoruna danışabilir. Doktorların verdiği ilaçların toleransları genelde bir yemeğin içerisine sirke konularak yenilenebileceği düşünüldüğü için normalde bu sirkelerden de ilave olarak, kalp rahatsızlığı olup ilaç kullanan, kan sulandırıcı ilaç kullanan bir yemek kaşığı sabah akşam bir bardak su ile içebilir. Faydası olur. Ama kan sulandırıcı herhangi bir şey kullanmayanlar 2 yemek kaşığı sabah akşam içebilir ilave olarakta yemeğinde kullanabilir. Yemeğinde o aldığı o sirkeninde zararı olmaz faydası olur”dedi.

“DOĞAL SİRKENİN AÇLIK HİSSİNİ DE GEÇİREN ÖZELLİĞİ MEVCUT”

Doğal sirke kullanımının insanlarda açlık hissine birebir olduğu, bunun da hemen görülebileceğini ifade eden Aktar Güvenbaş “Normalde acıktığınızda açlık hissi geldiğinde bir bardak suyun içerisine bir yemek kaşığı sirke koyup içtiğinizde açlığınızın geçtiğini 15 dakika içerisinde görürsünüz. Çünkü bağırsaktaki faydalı bakterileri beslediği için”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.