DOLAR 32,3539 0.1%
EURO 35,4808 0.04%
ALTIN 2.322,630,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22954932,50%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Doğalgaz kapasitesi arttırılacak

Doğalgaz kapasitesi arttırılacak

ABONE OL
29 Ağustos 2022 16:13
Doğalgaz kapasitesi arttırılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BNR Türkçe’de yer alan habere göre; Enerji Bakanı Rosen Hristov, Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Bulgaristan’ın Aleksandrupolis’ten doğalgaz tedariği gerçekleştirmesi yönünde “Gastrade” ve “Copelouzos Group” şirketi temsilcileri ile görüşmesinden sonra “Bulgaristan’ın Aleksandrupolis’te inşaatı devam eden LNG terminalinden alacağı doğalgaz kapasitesinin iki kata çıkarılması yönünde anlaşmaya varıldı” diye konuştu.

Görüşmeye geçici hükümette Başbakan Gılıb Donev, “Bulgargaz” ve “Bulgartransgaz” şirketlerinin yöneticileri de katıldı.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, terminalin inşaatının zamanında gerçekleşmesi ve iki ülke arasındaki bağlantının 1 Ekim’den itibaren hazır olmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

“Gastrade” şirketinin temsilcisi Kostis Sifnaios, Bulgaristan’ın kapasite rezervasyonunda öncelik olacağını söyledi ve projenin plana göre tamamlanacağı yönünde güvence verdi.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, toplantı esnasında “Bulgaristan, terminalde yüzde 20 hisse sahibi ve gelecek 10 yıl için kapasite rezervi var. Bu proje sadece Bulgaristan ve Yunanistan arasındaki stratejik ortaklık için ciddi önem taşımakla kalmıyor, Balkanlar, Orta ve Doğu Avrupa’da gerçek çeşitlendir, tedariklerin güvenlik ve rekabet sağlayarak ekonomik istikrarı da garantiliyor” diye konuştu.

Rumen Radev, Bulgaristan için Aleksandrupolis’teki gaz bağlantısının yönetiminde yer almanın da önemli olduğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.