DOLAR 32,5663 0.06%
EURO 35,0305 0.52%
ALTIN 2.438,340,64
BIST 9.765,050,44%
BITCOIN 2084839-3,86%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Dolandırıcı değil, yatırımcıyız”

“Dolandırıcı değil, yatırımcıyız”

ABONE OL
29 Ocak 2022 11:30
“Dolandırıcı değil, yatırımcıyız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Aksöz İnşaat tarafından kendileri hakkında yapılan iddialar için Seda İnşaat yetkilisi İdris Kırdemir ve Şirket Avukatı Av. Ayhan Cesur basın açıklaması düzenledi. Havsa’da yapılacak olan Lojistik ve Organize Sanayi Bölgesi’nde Aksöz İnşaat alacaklarını tahsil edemediği yönündeki iddialarına karşı Seda İnşaat Avukatı Ayhan Cesur, yapılan işlerde eksiklikler ve 3. sınıf malzeme kullanımları sebebiyle son ödemeye itiraz ettiklerini ve kendilerinin dolandırıcı değil, yatırımcı olduğunu ifade etti.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Seda İnşaat adına kendilerine yapılan iddialara yanıt veren Av. Ayhan Cesur, iddiaların yenilir yutulur gibi olmadığını ve Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “Biz burasını eski adı Zarbun çiftliğini şirket olarak satın aldık. Yabancı ortaklarımızda var. Satın alma aşamasında da ben vardım. Daha sonra alt yapı için çalışmalara başladık. Bizim birkaç firmamız var. Şirketimiz yurtdışında da faaliyet gösteriyor. İdris Bey, altyapı işlemleri için Aksöz firması ile anlaşmışlar. Çalışmaya başlamışlar. 1 yıla yakın çalıştılar. Bu süre zarfında sulama, kanalizasyon yapısı, telefon alt yapısı, o bölgeye parselizasyon içinde 253 ayrı parçaya alt yapı işlemleri için hareket etmişler” dedi.

“SÖZLEŞMEYE UYGUN OLMAYAN ŞEYLER VAR”

Yapılan işlerde eksiklikler ve 3. sınıf malzeme kullanıldığını öne süren ve bu nedele son ödemeye itiraz ettiklerini belirten Av. Cesur, “Ödemenin büyük bölümünü yaptık. Bazı faturalarda ödemek istemiyoruz. Hem faturaların miktarları bakımından kabul edilemezlikler var. Şirketimiz aynı zamanda yapılan sözleşmeye uygun olmayan şeyleri farketmişler. Onlar yolun girişine birinci sınıf mıcır döküleceğine 3. sınıf dökülmüş gibi. Biz bunları gördük bu faturayı ihtar edince bizde ödemeyeceğimize dair iade ettik. 2012 yılının sonu gibi bu arkadaşlar bize İstanbul Çağlayan Adliyesi’nden icra takibi gönderdi. Rakamı yüksekti. 2013 yılında 5 milyon gibi rakamdı. Bizim şirket merkezimiz olarak itiraz ettik. Bu arkadaşlar yanlış yaptığını anlayıp takibi geri çekip 4 milyon 553 bin lira üzerinden bize icra takibine giriştiler. Biz itiraz ettik. Onlar Anadolu 1.Ticaret Mahkemesi’nde itiraz davası açtılar. 5 milyondan 4 milyon 553 bine düşürdüler. 12.04.2017 tarihinde mahkeme 4 milyon 553 bin lira yerine 3 milyon 612 bin lira olarak kabulüne karar verdi. Bu bile niye itiraz ettiğimizin ispatı. Bizim ödemememizin sebebi burada bir inşaat var, eksiklik var. Anadolu 1.Ticaret Mahkemesi Havsa’ya gelmeyi reddetti ama 4 Milyon 553 binden 3 milyon 612 bin lira düşmeye hükmetti. İstinaf Mahkemesi hükmü bozunca mahal yerinde keşif yapılmasına karar verildi. İstanbul Ticaret Mahkemesi buraya keşif için bilir kişileri gönderdi. Mahkeme 20 Nisan 2021’de yeniden karar verdi. 2 milyon 661 bin liraya indi. 1 milyon lira daha indi. Çünkü itirazlarımızın doğru olduğunu gördü. 2 mahkeme kararı bozuyor, her bozduğunda biraz daha iniyor. İlk bozduğunda biz bozacağından emin olduğumuz için teminat mektubu koyduk. Biz bunu yapmasaydık itiraz iptaller davası istisnalar haricinde icrayı durdurmaz. Sırtınız kurşunlara açık hale gelir. Hacze gelebilirler bunu engellemek için teminat mektubu koyduk. Geçen hafta yaptığı toplantıda diyor ki ‘bunlar dolandırıcı teminat mektubu koymuşlar’. Bu sefer onanacak ama dosya Yargıtay’a gitti. Arkadaş diyor ki ‘teminat mektubu koymadılar ben hacze gittim’. Geldiği yer şirketin yönetim kurulu başkanı evine geldi. Herkes biliyor ki amme alacaklar haricinde şirket sahibinin özel mallarına gelemez haczedemez. Sadece vergi borcu ve SGK borçlarından devlet gelebilir. İcra memurunu uyardım zabıt tuttu gitti. Arkadaşlar alacaklarını almak uğruna yine yaptılar. Hala paralarını alamama ibaresi ile yargılama var. Karar eğer Yargıtay’dan onanır ve hukuk yolları tükenirse o borç neyse biz o borcu ödeyeceğiz. Biz dolandırıcı değil yatırımcıyız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.