DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067626-2,01%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dolar ve altın yükselişe geçti 

Dolar ve altın yükselişe geçti 

ABONE OL
27 Ekim 2020 11:08
Dolar ve altın yükselişe geçti 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haftanın başlaması ile birlikte altın ve doların rekor tazelemesi piyasayı hareketlendirdi. Yatırım piyasasında gram altının 493 lira, Dolar’ın ise 8.070’leri zorladı. Altın ve Dolar’ın yükselişinin dış piyasa ve ülkeler arası gerginliğin etkili olduğunu söyleyen Tarihi Ali Paşa Çarşısı Kuyumcularından Erkan Güler, “Altında bugünkü yükselişin sebebi dolardan kaynaklı. ONS yükselmese dahi doların yükselmesi altını da yukarı çekti” şeklinde sözlerine yer verdi.

“DOLAR ALTINI YUKARI ÇEKTİ”

Tarihi Ali Paşa Çarşısı Kuyumcularından Erkan Güler, “Dolarla iç piyasada altın gramı hesaplanırken dolarda hesabımızın içinde olduğu için, doların yükselişi dolayısıyla gram altının fiyatını yukarı çıkartıyor. ONS yükselmese dahi sadece doların yükselmesinde bile fiyatımızın yukarı gittiği için bugünkü hareketin sebebi dolar kaynaklı. Hem Dolar hem Euro’da yukarı bir başlangıç oldu. Bu biraz yurtdışı piyasaları ile alakalı, gerginliğimizle alakalı. Dövizin biraz yukarı doğru seyretmesi Gram TL’nin fiyatını yukarı doğru çıkarttı” dedi.

“YATIRIM AMAÇLI ALTIN SATIŞLARI, TAKI SATIŞLARINA GÖRE DAHA ÖNDE”

Vatandaşların takıdan daha çok yatırım amaçlı altınları tercih ettiğini söyleyen Güler, “Ağırlıklı olarak yatırım amaçlı altın satışlarımız daha iyi. Çeyrek altın, ata lira, gram altın ve bilezik satışlarımız daha iyi. Takı altınlarında daha düşüş oldu. Yüzük ve kolyede 14 ayar çeşitlerimizde biraz daha düşük satışlar takip ediyor” dedi.

“GAYREİMENKULE ÇEVİRMEK İÇİN YÜKSELİŞİ FIRSAT BİLENLERDE VAR”

Fiyatların yükselmesi ile birlikte gayrimenkul isteyenlerin altının yükselişini değerlendirdiğini dile getiren Erkan Güler “Bozdurmaya gelenlerde var. Biliyorsunuz Türk Halkı’nın adetlerindendir. Biriktirilmiş olan altınları gayrimenkule ya da arabaya çevirmek için yükselişi fırsat bilip satış yapmak isteyen müşterilerimizin sayısı da oldukça fazla. Gram altında 489 lira, çeyrek altın 825, ata lira 3 bin 390 olarak satışı gerçekleşiyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.