DOLAR 32,6045 0.39%
EURO 34,8167 0.22%
ALTIN 2.492,530,34
BIST 9.508,30-0,17%
BITCOIN 21176774,00%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dostluk Yarı Maratonu ertelendi

Dostluk Yarı Maratonu ertelendi

ABONE OL
14 Mart 2020 11:27
Dostluk Yarı Maratonu ertelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ,  Nisan ayında düzenlenmesi planlanan 6’ıncı Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nun hem göçmen krizi hem de koronavirüs nedeniyle 13 Eylül tarihine ertelendiğini duyurdu.

“MARATON 13 EYLÜL 2020’YE ERTELENDİ”

TUYUB Başkanı Önder Akdağ, “Olağan üstü gündemle karşınızdayız. Bilindiği üzere 6.sınırsız dostluk yarı maratonu 12 Nisan 2020 tarihinde gerçekleşecekti. Biz maratonun teması kapsamında çevre ve sıfır atıkla ilgili paneller ve çalışmalarımızı yapıyoruz. Fakat gündemde gelişen hem sığınmacılarla ilgili hem de koronavirüsle ilgili gelişmelerden dolayı, Gençlik Spor Bakanlığı’nın açıklamış olduğu Mart ve Nisan aylarında ki uluslararası takvimlerde yer alan etkinlik tarihleri ile ilgili açıklamasından sonra bizimde yarışımız bilindiği üzere uluslararası takvimde ve nisan ayı içerisinde gerçekleşecekti. Doğal olarak bizim koşununda tarihini değiştirmemiz kaçınılmaz hale geldi. Yönetim kurulumuzla yapmış olduğumuz ve federasyonla gerçekleştirmiş olduğumuz görüşmelerin neticesinde maratonun tarihi, 13 Eylül 2020 tarihi olarak güncellendi. Bunu bütün spor ve kamuoyuyla paylaşma ihtiyacı duyuyoruz. Teması ile ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. Bir panik havası koşu gruplarında oluştu. Herkes koşuları erteliyor. Eylül, ekim aylarında ciddi bir takvim yoğunluğu yaşanacak. Şehrimizde tedbirlerin alındığını, okullarda, toplu taşımalarda görüyoruz. Evet çevremizde yakın coğrafyamızda hastalıkla ilgili ciddi endişeler var, Bulgaristan’da yeni vakalara rastlandı. Doğal olarak şehrimize de bunun yansımaları oluyor. Şehrimizde koronavirüsü ile ilgili rastlanmış herhangi bir vaka yok. Edirne bahar aylarında gezilecek şehirler arasında yerini koruyor. Kendimizi koruyalım, kişisel hijyene önem verelim” dedi.

“KOMŞUDAN DA KATILACKA SPORCULAR VAR”

Akdağ “önümüzde ki günlerde aşı çalışmaları var. Ve bu virüsün belli bir ısı üstünde yaşamadığı ve üremediği yönünde. Doğal olarak önümüzde yaz. Bu bir avantaj aslında. Bu konunun ülkemize geç gelmesi göz önüne alınırsa bizi diğer ülkelerde ki gibi etkilemeyeceğini düşünüyorum. Yaz aylarında bu konunun ortadan kalkacağını düşünüyoruz, bilim adamlarının söylediği ışığında. Aynı coğrafyada ülkeleriz Yunanistan ve Bulgaristan’da da karşılık bulacağını düşünüyoruz. Sonuçta oradan da katılacak sporcular var. Herkes biraz zamana ihtiyaç duyuyor” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.