DOLAR 32,5789 0.01%
EURO 34,9760 0.39%
ALTIN 2.425,440,11
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2092553-3,25%
Edirne
21°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Döviz artışı berberleri de mağdur etti

Döviz artışı berberleri de mağdur etti

ABONE OL
23 Aralık 2021 10:07
Döviz artışı berberleri de mağdur etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dövizin yükselişinden en çok mağdur olan esnaflardan olduklarını söyleyen Edirne Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, dövize yapılan ayarlamayla piyasanın acilen toparlanmasını temenni ederek hem esnafın hem müşterilerin rahat edeceğini dile getirdi.

Pandemide hem sağlık hem maddi açıdan sorun yaşayan berber ve kuaför esnafını birde dövizin yükselişi vurmuştu. Döviz kurunun yükselişiyle kozmetik ve hijyen ürünlerine ciddi oranda gelen zammı ve bu zammı çaresizce müşterisine yansıtan kuaför ve berber esnafı sürecin düzelmesiyle müşterilere fiyat tarifesi olarak iyi yönde yansıyacağı belirtildi.

“KOLONYA, JİLET GİBİ ÜRÜNLERDE YÜZDE 100 ARTIŞ OLMUŞTU”

Döviz kurundaki ciddi artış berber ve kuaför esnafındaki malzemelere büyük etki ettiğini buda fiyat tarifesi ile müşteriye yansıdığını söyleyen Edirne Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül “Maliyetlerimiz hepsi döviz kuru üzerinden olduğu dolayı kozmetik ürünlerinde müthiş derecede ciddi artışlar oldu. 20 liraya alınan saç boyası 80 liraya çıktı. Bunun yanı sıra berber dükkanında kullanılan kolonya jilet gibi ürünlerde yüzde 100 gibi artışlar oldu. 70 liraya alınan kolonya olmuş 200 lira. Bu da ister istemez esnaf müşteriye yansıtacak. Bu da işlere biraz olsun sekte vuruyor. Tarife değişikliğine gitmek zorundasın. Biz seneden seneye çıkartıyoruz tarifeyi. Esnafta bir şekilde kendini koruyor” dedi.

“SÜREÇ TOPARLANIRSA MÜŞTERİYE FİYATLAR İYİ YÖNDE YANSIYACAK”

Ekonominin toparlanmasıyla hem esnafın hem müşterilerin rahat edeceğini, aynı zamanda kuaför ve berber esnafının Covid tedbirlerine harfiyen uyduğunu da kaydeden Gül, “Ülke genelindeki döviz kuru ayarlamasında düşüş yaşanması ile bu süreç toparlanırsa inşallah esnafımızda rahat edecek. Yarın öbür gün müşteriye de iyi yönde yansıyacak. Ekonomik kriz biraz daha esnafı dar boğaza soktu. 2021 yılında çok fazla esnaf sayısı çok fazla düşüş olmadı, artışta çok fazla olmadı. Normal seyrinde devam etti. İnsanlar işine sahip çıkmaya çalışıyor. Ama bu gidişat kötüye gitmiş olsa yarın öbür gün yansır. Covid tedbirlerine uyulmaya devam ediliyor. Bu konuda esnafımız gerçekten berber, kuaför, güzellik salonu esnaflarımıza teşekkür etmek istiyorum. Esnafımız bu işe sahip çıktı. Bütün kurallara uydu. Hala bu şekilde çalışmaya da devam ediyorlar” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.