DOLAR 32,3150 0.19%
EURO 35,0277 -0.31%
ALTIN 2.279,770,11
BIST 9.022,422,45%
BITCOIN 22795021,27%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

DSP’nin eski isimlerine partiye dön çağrısı

DSP’nin eski isimlerine partiye dön çağrısı

ABONE OL
6 Nisan 2022 10:38
DSP’nin eski isimlerine partiye dön çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokratik Sol Parti (DSP) Edirne İl Başkanlığı’na atanan Yusuf Nalbantoğlu, partisinin Edirne İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenledi. DSP bitti söylemlerine karşı partisinin dimdik ayakta olduğunu söyleyerek ve DSP’nin eski isimlerine çağrıda bulunan İl Başkanı Nalbantoğlu, “Geçmişte Demokratik Sol Parti’de milletvekilliği, belediye başkanlığı ve il genel ya da belediye meclis üyeliği yapmış kişileri partimize davet ediyorum. Çünkü bu kişilerin partimize vefa borcu vardır. Bülent Ecevit’i yıllarca kullanarak siyaset yapan bu kişiler hiçbir zaman ilk geldikleri yeri unutmasınlar” diyerek seslendi.

“DSP BİTTİ DİYENLER BİLSİN Kİ GENEL BAŞKAN, ÇALIŞMA ARKADAŞLARI VE SEÇMENLERİ DİMDİK AYAKTA”

DSP’nin kimseden icazet almayan Milliyetçi bir sol parti olduğunu ve partisinin dimdik ayakta olduğunu aktaran DSP Edirne İl Başkanı Yusuf Nalbantoğlu “Partimiz Bülent Ecevit’in çizgisinden gelen bir partidir. Uzun dönemden bu yana Edirne İl Başkanlığında bir boşluk ve yapılanma sorunu yaşadık. Yeni kurulan partilerin bizim üyelerimize dadanması, bizden üye kapma yarışları içinde olması ve ile beraber Edirne yerelinde DSP açısından bir buğram vardı. Karaoğlan Bülent Ecevit’in bıraktığı mirası yaşatmak ve Edirne’de DSP’yi tekrar eski günlerine geri döndürmek için kolları sıvadık. Geçmişte Türkiye siyasetinde büyük işler yapan Demokratik Sol Parti’yi Edirne’de tekrar ayağa kaldıracağız. Genel Başkan Önder Aksal’ın beni il başkanlığına atamasıyla beraber çalışmalara hız verdik.  Barıştan yana olan partimiz barış içinde uçan bir güvercinin simgesini taşımaktadır. DSP kimseden icazet almayan Milliyetçi sol partidir. Umudun simgesi mavi zemin üzerinde, barışın simgesi Ak Güvercin’in 1985 yılında Bülent Ecevit’in önderliğinde kurulmuştur. Türkiye’ye büyük hizmetleri olmuş dava adamı eski başbakanımız partimizin Onursal Genel Başkanını rahmetle andığımız sayın Bülent Ecevit’in vefatından sonra DSP bitti diyenler; bilsinler ki Genel Başkanımız Önder Aksakal ve çalışma arkadaşları ve seçmenleri ile birlikte dimdik ayaktadır” dedi.

“DSP’NİN ESKİ İSİMLERİNİ PARTİYE GERİ ÇAĞIRDI”

Ecevit üzerinden siyaset yapanların partiye vefa borcunu ödeme vakti olduğunu kaydeden Nalbantoğlu, “Keşan, Enez ilçelerinde ilçe başkanlığı aktif çalışmaktadır. Uzunköprü ilçemizde bir atamamız olmuştur. Süloğlu’nda kongremizi en yakın zamanda yapacağız. Lalapaşa, İpsala, Meriç ilçesinde örgütlenme çalışmaları yapıyoruz.  Geçmişte Demokratik Sol Parti’de milletvekilliği, belediye başkanlığı ve il genel ya da belediye meclis üyeliği yapmış kişileri partimize davet ediyorum. Çünkü bu kişilerin partimize vefa borcu vardır. Bülent Ecevit’i yıllarca kullanarak siyaset yapan bu kişiler hiçbir zaman ilk geldikleri yeri unutmasınlar” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.