DOLAR 32,5062 -0.11%
EURO 34,9501 0.32%
ALTIN 2.430,030,30
BIST 9.803,070,83%
BITCOIN 2075541-3,77%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Durak yerleri ile ilgili bilgi verdi

Durak yerleri ile ilgili bilgi verdi

ABONE OL
6 Ocak 2023 18:00
Durak yerleri ile ilgili bilgi verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • 11783 standartlarına göre Hastane Caddesi’ne eş değer caddelerde iki durak arasındaki mesafenin 400 metre olarak belirlendiğini belirten Bülent Günsal, “Keşan Lisesi önü, Orman İşletme Müdürlüğü’nün Necati İşcan Caddesi kısmın, Necati İşcan Caddesi askeri lojman önü, Akbunar Market ve Şehitlik Caddesi üzerinde durak yerleri belirlenmiştir. Çalışmalar neticesinde; Hastane Caddesi üzerinde trafiği aksatan, Keşan Lisesi önünde ve karşısında bulunan duraklara 50 metre mesafedeki ihtiyaç ve standartlara uygun olmayan Osmanlı Kahvecisi önü ve karşısındaki iki durak ile yolun yapısından dolayı cep oluşturulamayan ve yol üzerinde kalan subay ordu evi önünde bulunan durak olmak üzere toplam 3 adet durak kaldırılmıştır.” dedi.

 Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Günsal, Hastane Caddesi üzerindeki durak yerleri ile ilgili bilgi verdi.

“İKİ DURAK ARASINDAKİ MESAFE 400 METRE OLARAK BELİRLENMİŞTİR”

Trakya’nın ve Edirne’nin çekim merkezi olan Keşan’a değer katmak için kent yaşantısının önemli bir parçası olan kaldırım ve yolları ilçenin her kesiminde yenilediklerini belirten Günsal, “Bu kapsamda Hastane Caddesi’nde kaldırım çalışmalarımızı tamamladık ve asfalt serim çalışmalarımız için planlarımızı yapmış bulunmaktayız. TSE. 11783 standartları ile şehir içi otobüs durakları yer seçimi kuralları belirlenmiş olup, trafiğin akışının yavaşlamaması için iki durak arası mesafe en az 400 metre olarak belirlenmiştir.” dedi.

“CADDE ÜZERİNDE TRAFİĞİ AKSATAN TRAFİĞİ AKSATAN 3 ADET DURAK KALDIRILDI”

Hastane Caddesi’nin toplam uzunluğunun 460 metre olduğunu ifade eden Günsal, sözlerini şöyle tamamladı: “Hastane Caddesi üzerinde; Önder Caddesi-Orman İşletme Müdürlüğü güzergahı üzerinde; Önder Caddesi kesişimine 260 metre mesafede bulunan Keşan Lisesi önüne 2 araçlık 1 durak, bu durağa 200 metre mesafede olan Orman İşletme Müdürlüğü’nün Necati İşcan Caddesi kısmında 1 araçlık durak yeri belirlenmiştir. Bu noktada Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde tadilat çalışmaları ile durak noktası daha verimli hale getirilecektir. Orman İşletme Müdürlüğü-Önder Caddesi güzergahı üzerinde Necati İşcan Caddesi askeri lojman önünde 1 araçlık, bu durağa 220 metre mesafede bulunan Akbunar Market önünde; 1 araçlık, bu durağa 250 metre mesafede Şehitlik Caddesi üzerinde bir araçlık durak yeri belirlenmiştir. Bazın basın organlarında yer aldığı gibi durak sayısı 8’den 2 adede düşürülememiştir. Çalışmalar neticesinde; Hastane Caddesi üzerinde trafiği aksatan, Keşan Lisesi önünde ve karşısında bulunan duraklara 50 metre mesafedeki ihtiyaç ve standartlara uygun olmayan Osmanlı Kahvecisi önü ve karşısındaki iki durak ile yolun yapısından dolayı cep oluşturulamayan ve yol üzerinde kalan subay ordu evi önünde bulunan durak olmak üzere toplam 3 adet durak kaldırılmıştır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.