DOLAR 32,5809 0.01%
EURO 34,9158 0.12%
ALTIN 2.425,740,12
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2102034-3,37%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Eczacı adayları beyaz önlük giydi

Eczacı adayları beyaz önlük giydi

ABONE OL
24 Mayıs 2022 09:58
Eczacı adayları beyaz önlük giydi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri, Eczacılık Günü’nde beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını attılar.

Geçtiğimiz yıl yıl pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen törende bu yıl 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesine yerleşen öğrenciler, beyaz önlüklerini birlikte giydiler.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte öğrenciler adına 3. Sınıf Dönem Birincisi Berfin Varlı ve 2. Sınıf Dönem Birincisi Egemen Kırbaş bir konuşma gerçekleştirdi.

Trakya Üniversitesinde Eczacılık eğitim almaktan büyük bir onur duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan 3. Sınıf Dönem Birincisi Berfin Varlı “Hepimiz birer eczacı adayıyız saf ve temizliği simgeleyen beyaz önlük töreni için toplandığımız bugünde her gelişmeyi takip ederek mesleğimizin sorumluklarını en iyi şekilde yerine getireceğimize olan inancım tam.” dedi.

2.Sınıf Dönem Birincisi Egemen Kırbaş da mesleğe ilk adımlarını attıkları törende konuşma yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Konuşmasına COVID-19 salgınında hayatını kaybeden 76 eczacı, 24 eczacı teknisyeni ile tüm sağlık çalışanlarını rahmet dileyerek başlayan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Türkiye’de Eczacılık Günü kutlamalarının başlangıcından ve tarihi gelişiminde bahsetti.

Dekan Prof. Dr. Gülay Şeren, öğrencilerin bu mutlu günlerinde yanlarında olan ailelere de teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Eczacılık Fakültesinin ilk dersini kendisinin vermesi sebebiyle kendisi için özel bir yeri olduğunu dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz “İlk günden bugüne kıymetli hocalarımız ile beraber yol arkadaşlığı yaptığım için rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye’deki en güçlü eczacılık fakültesi burasıdır” dedi.

Türkyılmaz, Edirne’nin üniversite okumak için çok ideal bir şehir olduğunu ve Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin de öğrencilerine en iyi ve en modern imkânları sunduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından tören, öğrencilerin beyaz önlüklerinin giydirilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.