DOLAR 32,6023 0.38%
EURO 34,7624 0.02%
ALTIN 2.496,580,51
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20252132,11%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

EDESOB başkanı Cingöz güven tazeledi

EDESOB başkanı Cingöz güven tazeledi

ABONE OL
10 Mayıs 2022 11:13
EDESOB başkanı Cingöz güven tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin, (EDESOB) Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurulda tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Kemal Cingöz, güven oyu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

EDESOB’un 41’inci Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz Pazar günü Küçük Sanayi Sitesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Genel Kurul, Divan Başkanlığına Kırklareli Esnaf ve Sanatkar Odası Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker ve Divan Başkan Vekilliğine Süleyman Yaşagör, katip üyeliğe Göksel Çakman, Mehmet Can, Mustafa Çakır seçilmesi ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Genel Kurulda, 2018-2021 yılları arası yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ve bilanço raporları okunarak ibra edildi.

 “500 BİN BIRAKACAĞIM DEDİM, ŞU AN 780 BİN LİRA NAKİT BULUNMAKTA”

Ardından konuşan EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, göreve geldikleri ilk günde almış oldukları emanete hıyanet etmeyeceklerini dile getirdiğini belirterek, “Biz o gün yola çıkarken odamızı tasarruflu yöneteceğimizi de ifade etmiştik. Bunların çoğunu da gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren bütün arkadaşlarımızı kucaklayarak görev yaptık. Yine göreve geldiğimiz zaman odamızın ekonomik açıdan çok kötü bir durumda olduğunu hepimiz biliyorduk. Ben o gün yaptığım incelemelerde 4 sene sonra Odamızı bırakırken en az 500 bin lira nakit para ile bırakacağımı söylemiştim. Ama bugün o borçları ödedik ve bugün itibariyle Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın kasasında 780 bin lira nakit para bulunmaktadır. Genel Kurulumuz hayırlı olsun” dedi.

“TURİZM PASTASINDAN ESNAFLARIMIZLA BERABER EŞİT VE ADİL ŞEKİLDE BÖLÜŞECEĞİZ”

Dilek ve temenni bölümünde 2019 yılında 5 buçuk milyon turist geldiğini ve şimdiki hedeflerinin 10 milyon turist olduğunu Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Çok zor bir süreçten geçtik ve bu zor dönemde en fazla etkilenen esnaf oldu. Birçok esnaf arkadaşımız neredeyse deyim yerindeyse günlük kazandıklarıyla çarkı döndürüyor. Yaşanan Pandemi süreci ve devamında Türkiye Cumhuriyet tarihinde görülmemiş ekonomik kriz, ardından da Ukrayna ve Rusya savaşı. Bütün bunlar sırtımıza bir yük olarak bindi. Daha pandeminin yaralarını saramadan ekonomik krizin açtığı yaraları pansumanlarla değil büyük ameliyatlarla ancak kapatabileceğimizi görüyoruz. TÜİK’in açıkladığı yüzde 70 enflasyon, diğer taraftan da bağımsız kurumların açıkladığı enflasyon TÜFE yüzde 154. Bakın şeker, yağ, un bulmakta güçlük çekiyoruz. Bunları konuşmazsak bu ülkeyi o muasır medeniyetler seviyesine çıkaramayız. Türkiye’de İstanbul ve Antalya’dan sonra en çok turist alan 3. şehir Edirne oldu. 2019 yılında 5,5 milyon turist aldık. Şimdi bütün esnaflarımızla birlikte hedefimiz 10 milyon. Tarımın bu kadar yoksullaştığı bir dönemde turizm, tarih ve kültür şehri olan Edirne’nin çıkış noktasıdır. Ben inanıyorum ki tüm esnaf arkadaşlarımızla beraber turizm pastasından şu andakinden daha fazla pay alarak hak ettiğimizi bütün esnaflarımızla birlikte eşit ve adil bir şekilde bölüşeceğiz” dedi.

“ESNAF ÖDEMELERİNİ YAPAMAZ HALE GELDİ”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu “Müşteri yok, esnaf dükkanını kahırla açıyor. Vergi, kira, elektrik ve stopaj parası geliyor. Kredi alması lazım ama sicil bozuk. Kırmızı kalem yemiş, sicili bozuk olan esnafımızın affa ihtiyacı var. Bununla ilgili mecliste talebimiz oldu. Ama olmadı. Bu dönemde 5’li çete dediğimiz şirketlerin ödemelerini yaptılar ama esnafa kredi dışında çok fazla da bir hibe vermediler. Ülkemizin temel direği esnaflardır. Onlar bugün gerçekten zor durumdadır. Hibeler verilmedi. BAĞ-KUR primlerine sürekli zam yapıldı. Esnafların bunu ödeyip ödemediğine pek dikkat edilmedi. Ben 7 senedir vekilim. 6 defa yapılandırma çıktı. 20 yılda da 9 defa yapılandırma çıktı. 10’nuncusu da lazım. Yeter ki böyle bir teklif gelsin. Hemen elimizi kaldırır ve destek veririz. Şu anda esnaf ödemelerini yapamaz duruma geldi. Artık esnaflarımızın geriye dönük borçlarının faizlerinin de silinmesi lazım. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu olacak. Belediyelerimiz esnaflara ciddi katkılar sağladı teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaları ardından tek liste ile gidilen seçimde tekrar EDOSOB Başkanlığı’na seçilen Kemal Cingöz’ün listesi ise şu isimlerden oluştu;

Başkan Kemal Cingöz, Yönetim Kurulu Üyeleri: Hüseyin Çakmak, Selçuk Gül, Bülent Kanlılar, Mahmut Demirkıran, Yıldırım Sain, Hakan Gönay. Disiplin Kurulu: Mehmet Başoğlu, Mehmet Dolbun, Erol Altay. Denetim Kurulu: Ali Şahin, Orhan Özçetin, Şuayip İsmail Büyükvarlık olarak seçildi.

Genel kurula Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü,  Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Can, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan,  STK temsilcileri ve oda başkanları katılım gösterdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.