DOLAR 32,5818 0.07%
EURO 34,8829 0.02%
ALTIN 2.437,300,31
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21718110,17%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne AGD deprem bölgesinde

Edirne AGD deprem bölgesinde

ABONE OL
8 Mart 2023 11:17
Edirne AGD deprem bölgesinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketinde insanımıza cansuyu oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş: depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’ tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diledi. Aziz milletimize geçmiş olsun dileklerini ifade etti. Cenabı Allah’ tan böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması temenni ve duasında bulundu.

Gaziantep’ te yapılan Şube Başkanları Toplantısına katılan İriş, öncesinde bir hafta boyunca Adana, Hatay (Antakya), Kahramanmaraş ve Gaziantep illerimizde AGD Lojistik ve Koordinasyon merkezlerini ziyaret etti. Çalışmalara katılarak insani yardım faaliyetlerinde bulundu.

AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, “AGD Genel Başkanı Salih Turhan deprem sabahı depremin yaşandığı 11 ildeki şube başkanlarımızı arayarak durum tespiti yapmış, sabahın erken saatlerinde Genel Merkez’ de Kriz Koordinasyon Masası oluşturmuştur. Genel Başkan Yardımcılarımız illere görevlendirilmiş, gidilen illerde arama-kurtarma faaliyetlerine başlanılmıştır. Allah’ ın yardımıyla çok sayıda insanımızın enkazlardan sağ olarak kurtarılmasına vesile olunmuştur.” dedi.

AGD Genel Merkezi tarafından deprem bölgesindeki illerimizin ülkemizin diğer illeri ile kardeş şehir ilan edildiğini söyleyen Abdülhamit İriş, Edirne’mizin de Kahramanmaraş ile kardeş şehir olduğunu belirtti.

Deprem bölgesinde AGD yönetimlerimiz, üniversiteli kardeşlerimiz canla başla gayret ettiler, fedakarca emek sarf ettiler, insanımızın yaşanan felaket karşısında yanında olduğunu en güzel şekilde gösterdiler. Gönül coğrafyamızdan, ülkemizin her köşesinden, genci, yaşlısı herkes yardıma koştu. Gönüllülük esasıyla, ihlasla, samimiyetle oluşan teşekküllerin, kuruluşların ne kadar önemli ve ihtiyaç olduğu anlaşıldı.

AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş: “Bu yardımlaşma, birlik ve beraberlik duyguları milletimizin, inancının, kardeşliğinin en güzel göstergesidir.” diyerek şöyle devam etti;

“Deprem bölgesindeki bütün illerde AGD Koordinasyon ve Lojistik merkezleri kuruldu. İllerden gönderilen tüm yardımlar bu merkezlerde tasnif edilerek, ihtiyaçlara göre dağıtımları gerçekleştirildi. AFAD ile koordineli olarak gerçekleştirilen faaliyetlerimiz, insanımızın yaralarının sarılmasına,  hayatın normale döneceği zamana kadar devam edecektir. Erbakan Hocamız “bu milletin külünü üflesen altından kor gibi iman çıkar” dediği, aziz milletimizin bölgeye dualarının, yardımlarının ve desteklerinin devamını dilerim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.