DOLAR 32,5062 0.29%
EURO 34,6622 0.47%
ALTIN 2.476,45-0,26
BIST 9.598,93-0,84%
BITCOIN 2046909-4,39%
Edirne
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne Belediyesi itfaiye ekibi 1 vatandaşı enkazdan sağ çıkardı

Edirne Belediyesi itfaiye ekibi 1 vatandaşı enkazdan sağ çıkardı

ABONE OL
8 Şubat 2023 13:02
Edirne Belediyesi itfaiye ekibi 1 vatandaşı enkazdan sağ çıkardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından acilen bölgeye gönderilen Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, bugün enkaz altından Ragıp Hilal isimli bir vatandaşı sağ olarak çıkardı.

Türkiye’nin 10 ilinde birden yaşanan 2 büyük depremin ardından tüm kurumlar gibi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan haber alındıktan hemen sonra ilk gün İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı bir ekibi deprem bölgesine gönderdi. Tam donanımlı bir kurtarma ve bir personel aracı ile birlikte 10 kişilik Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekibi, akşam saatlerinde, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde çalışmaya başladı. Bölgedeki diğer ekiplerle koordineli enkaz kurtarma çalışmalarına başlayan Edirne Belediyesi ekibi, 7 Şubat Salı günü akşam saat 18.00 sıralarından enkaz altından bir vatandaşın yaşadığını belirledi. Birlikte çalıştıkları madenci kurtarma ekibi ile enkazda çalışmalara başlayan ekip sonunda bu sabah enkaz altından Ragıp Hilal isimli bir vatandaşı sağ olarak çıkardı. Kayseri’den gelen madenci kurtarma ekibi ile alanda çalışmalarını sürdüren ekip sorumlusu İtfaiye Amiri Sefa Tabak, 112 acil sağlık ekibinin olay yerine gelmesinden sonra o anları videoya kaydetti.

O mutlu anın heyecanı sesinden belli olan İtfaiye Amiri Sefa Tabak, çekim sırasında artçı sarsıntıların devam ettiğini ifade ediyor ve o an yaşananları, “Kahramanmaraş Elbistan’da, adliye karşısında bir alanda enkazdaki bir vatandaş için geldik, dün akşam saat 6’dan bu yana uğraşıyoruz. Az bir işimi kaldı ama artçı sarsıntılar devam ettiği için bazen enkazdan uzaklaşmamız gerekebiliyor acil olarak. Şu anda da bir artçı yaşıyoruz. Madenci grubu ile birlikte çalışıyoruz, vatandaşla konuşuyoruz, sağlığı yerinde, bizimle konuşuyor. Dün yaşam üçgeni oluşmuş. Elbistan’da her yer buz ve soğuk, -15 derecelerde. Elbistan’ın içinde de çok bina çökmüş. Zamanla yarışıyoruz, avuç avuç toprak ve ev eşyaları çıkartmaya çalışıyoruz. Çok az kaldı içerdeki vatandaşı çıkartacağız. Kayserili madenci ekibi ile dönüşümlü olarak uzun süre çalıştık burada. 112 ekipleri geldi, inşallah alacağız şimdi. Evet çıkardık.” şeklinde anlatıyor.

Bu mutlu haberin gelmesinden sonra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel’i arayarak ekiplerin devam eden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bölgedeki ekiple telefon irtibatı kurmada zaman zaman zorluklar yaşandığını bu nedenle de merkezden telsiz ile sürekli ekiple irtibat kurduklarını kaydeden Gürkan, “Gelen görüntüleri izleyince çok mutlu oldum. Orada yaşananlar umuda açılan kapı oldu.  Kayseri’li madencilerle arama kurtarma çalışmalarına katılan ekibimiz bu sabah bir vatandaşımızı sağ olarak enkazdan çıkardı. Buradan onlara tekrar sesleniyorum. Haydi aslanlarım, ayağınıza taş değmesin, dualarımız sizinle, umudumuz yüksek, güzel haberler bekliyoruz.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.