DOLAR 32,4900 -0.17%
EURO 34,9553 0.31%
ALTIN 2.430,420,31
BIST 9.801,410,82%
BITCOIN 2062872-4,52%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne Belediyesi Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi kuruldu

Edirne Belediyesi Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi kuruldu

ABONE OL
17 Eylül 2022 18:11
Edirne Belediyesi Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Şehit Aileleri Yardımlama ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu, şehit aileleri ve gazilerin katıldığı tanıtım toplantısı öncesi saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Edirne Belediyesi bünyesinde kurulan Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi’nin tanıtım videosu katılımcılara izletildi. Edirne Belediye Meclisi kararı ile kurulan Şehit Aileleri ve Gazi Yakınları Birimi’nin başına şef olarak Şehit Piyade Komando Çavuş Ayhan Orak’ın kardeşi Ayşe Orak Şahin getirildiği ifade edildi.

“ŞEHİT AİLELERİVE GAZİLER BİRİMİMİZİ KURDUK”

Hem belediye de hem belediye dışında şehit yakınları ve gazilerin sorunları çözmek adına bu birimi kurduklarını söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Bugü̈n çok değ̆erli, çok kıymetli bir gü̈n. Aslında biraz da geç̧ kalmış̧ birgün. Çok uzun zamandır şehit aileleriyle ilgili, gazilerimizle ilgili nasıl bir şeyler yaparız da onların bizimle olan iliş̧kilerinde, bizimle olan belediyeyle olan iş̧lerinde yaş̧amlarını kolaylaştiririz, problemlerini azaltırız, sorunlarını daha çabuk, daha kolay yollar ç̧özeriz niyetindeydik. Nasıl formüle edelim bunu, nasıl bir çözüm geliş̧tirelim derken Böyle bir birim kurmak aklımıza geldi. Öyle ki biz o zaman Edirne Belediyesi bünyesinde sadece şehit aileleriyle, gazilerimize hizmet verecek, onların belediyeyle olan tü̈m sorunlarını ama gerektığ̆ınde belediye dış̧ındaki yaş̧amlarını da kolaylaştiracak bir birim oluş̧turalım. Buradan yola çıkarak bu ay Belediye meclisinde kararını da alarak, Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü̈’mü̈zün bünyesinde Şehit Aileleri ve Gaziler Birimimizi kurduk. Öncelikle yaş̧ayan siz değ̆erli kahraman gazilerimize canlarımız, kıymetlilerimiz şehit ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum”dedi

“ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER BİRİMİ ŞEFLİĞİNE ŞEHİT KARDEŞİ AYŞE ORAK ŞAHİN”

Kurulan yeni birimin başına Hakkari Yüksekova’da şehit düşen Ayhan Orak’ın kardeşi Ayşe Orak Şahin’in getirildiğini belirten Başkan Recep Gürkan “Tabii birimini kurmak kolay. Ama onu yaş̧atmak, onu fonksiyonel hale getirmek onun hizmet ü̈retir hale gelmesini sağ̆lamak zor. Kuş̧kuşuz bu ü̈lkede biz yaş̧ayan herkesin şehit ailelerimize gazilerimize karşi kalbinde derin bir sevgi olduğ̆unu biliyoruz. En azından böyle olmasını temenni ediyoruz. Öyle olması hayalimiz. Ama bu birimin vereceğ̆ı hizmetin sizlere yönelik olması nedeniyle bu birlikte gö̈rev yapacak arkadaş̧imizin da aynı sevgi koordinasyonunda, kalp muhabbeti noktasında olması gerekir dedik. Baktık dedik ki bu iş̧i Edirne Belediyesi’nde yani şehit yakınlarına, gazilerimize en kalpten hizmeti bu sadece bir gazinin, bir şehit yakınının dilekç̧eşini almak, iş̧lere koymak değ̆il, bu iş̧i yaparken kalbiyle yapması gerekir, duygularıyla yapması gerekir. Onu hissederek yapması gerekir. En iyi bu iş̧i kim yapar, şehit yakınını en iyi kim anlar? Gaziyi kim anlar dedik ve bir şehit kardeş̧i kızımızı da bu birimin başına koyduk. Ayşe Şahin bu birinin şefi olarak sizin de iç̧inizden biri olarak, Şehit Yakınları ve Gaziler birimimizin sorumlusu şefi olarak bu birimde de sizlere bu hizmeti sunacak. Sizin iş̧inizden biri sizin evladınız, sizin kardeş̧iniz. Benim de evladım, benim de kardeş̧ım. Ama inanıyorum ki Ayşe bu sizlerle ilgili gerek belediyede, gerek belediye dış̧ındaki iş̧lerde, iş̧lemlerde, hizmetlerde, sizin duygularınızı, sizin hissiyatınızı sizin hassasiyetlerinizi bilerek bu işi yapacak. Ondan eminim. Şimdi benim de gö̈nlüm rahat. Benim de gö̈züm arkada kalmayacak. Özlem Hanım Ayşe Şahin’e kendimden daha fazla güveniyorum. Onu da aç̧ikça sö̈yleyeyim”diye söyledi

“BİZİM REHBERİMİZ, EN KIYMETLİMİZSİNİZ”

Başkan Gürkan “Belediye sizin, şehir sizin. Çünkü siz en kıymetlilerinizi bu toprakları vatan yapmak iç̧in toprağin bağ̆rina emanet ettiniz. Ama aynı zamanda milletin ve Tü̈rk milletinin de sinesine emanet ettiniz. Gazilerimiz bayrağ̆imizin sonsuza kadar gönderde kalması iç̧in şehit olmaya niyet ettiler. Vücutlarının da en değ̆erli parçalarını ve kanlarını bu toprağa akıttılar ve gazilik mertebesine ulaştılar. Bu bağ̆lamda hem siz değ̆erli şehit yakınları hem kahraman gazilerimiz bizim iç̧in en kıymetlilersiniz. Ailemizsiniz, rehberimizsiniz. O yüzden gerek Edirne Belediyesi’nde gerek Edirne Belediyesi ü̈zerinde hangi kurumda, hangi kuruluş̧ta ya da nerede olursa olsun bütün iş̧lerinizi, bütün hizmetlerinizi bundan sonra biz yapacağ̆iz, biz yürü̈teceğ̆iz. Şehit Aileleri ve Gaziler Birimimiz tüm şehit yakınlarımıza ve kahraman gazilerimize bir kez daha hayırlı olsun diyorum. Sizlere sağ̆likli, uzun ömürler diliyorum. Bu vesileyle kahraman şehitlerimize bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum, ruhları şad olsun. Gazilerimize de sağ̆likli, huzurlu, mutlu ömürler temenni ediyorum. Hayırlı olsun diyorum”diye sonlandırdı.

“KALBİ DUYGULARIMLA HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIM”

Edirne Belediyesi Şehit Yakınları ve Gaziler Birim Şefi Ayşe Orak Şahin; “Çok heyecanlıyım, hüzünlüyüm. Sizlere en kalbi duygularımla hizmet etmek için burada olacağım. Teşekkür ederim”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.