DOLAR 32,6119 0.36%
EURO 35,0293 0.2%
ALTIN 2.502,750,75
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20316710,97%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne Heyeti İBB’de

Edirne Heyeti İBB’de

ABONE OL
9 Mart 2022 12:33
Edirne Heyeti İBB’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Millet İttifakının Edirne Belediye Başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu toplantının Edirne’de yeni bir başlangıç, yeni bir soluk olacağını söyledi. Millet İttifakının Edirne Belediye Başkanları daha sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelerek, İstanbul ve Edirne’nin ortaklaşa gerçekleştireceği projeleri konuştu.

Millet İttifakının Edirne Belediye Başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ikinci toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi. Toplantıya Edirne heyetinden CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İyi Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Enez Belediye Başkanı Özkan Gönenç, Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, Keşan Beğendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, Meriç Küplü Belediye Başkanı Gökmen Atay, Uzunköprü Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü katıldı.

Toplantının ev sahipliğini ise CHP Pm Üyesi Gökhan Günaydın, İBB Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman, İBB Mahalli İdareler Koordinatörü Bülent Akköse yaptı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada yaptığı konuşmada İstanbul gibi büyük bir şehre komşu olan Edirne’nin yaşadığı dezavantajı yapılacak olan çalışmalarla avantaja çevirmek istediklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bütün Türkiye’nin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da bütün Türk halkının beklentisi olduğunu belirten Gürkan, “Tabi bu beklenti, ne kadar asfalt verir, ne kadar iş makinesi verir beklentisi değil. Aslında bu ortak akıl beklentisi, beraber bu rasyonel projeleri nasıl hayata geçiririz beklentisi var. Geleceğe kentlerimizi nasıl taşırız beklentisi var. Yoksa diğer beklentiler, insan onuruna yakışmayan beklentiler olur hem de Millet İttifakı’nın üyelerine de yakışmaz. İstanbul, Türkiye’nin, dünyanın gözbebeği. Tabi diğer türlü baktığınızda her şehir, her ilçe, her kasaba birbirinden değerli. Belediye Başkanlığının elbette bütçe açısından, yönetim açısından, imkanlar açısından, zorluklar açısından çok farkı yok. 2 bin nüfuslu bir beldeyi de yönetiyorsanız, kendinize göre sıkıntılarınız var, 16 milyonluk bir mega kenti de yönetiyorsanız, kendiniz açınızdan sıkıntılarınız var, artılarınız var ama dezavantajlarınız da var. Bugün burada Edirne Belediye Başkanları olarak en büyük beklentimiz geleceğe dönük kentlerimizde neler yapabiliriz, neler üretebiliriz, hangi ortak çözümleri üretebiliriz. İstanbul bizim için hem avantaj hem dezavantaj. Çünkü büyüklüğü ile her şeyi yutabiliyor İstanbul. Ama biz bu dezavantajı avantaja nasıl çevirebiliriz. Sahip olduğu imkanları, özellikle tarımsal anlamdaki bu üretim gücümüzü, İstanbul’daki bu kocaman kalabalıklığı ile nasıl avantaja çevirebiliriz? İnanıyorum ki bu toplantı Edirne’ye de yeni bir başlangıç yeni bir soluk olacak” dedi.

Edirne heyeti daha sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelerek, birlikte gerçekleştirecekleri projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.