DOLAR 32,3177 0.2%
EURO 35,1159 -0.07%
ALTIN 2.279,280,09
BIST 8.960,551,75%
BITCOIN 22747801,07%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Edirne Kırmızısı logosunu buldu       

Edirne Kırmızısı logosunu buldu       

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:03
Edirne Kırmızısı logosunu buldu       
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin kültürel değerlerinden biri olan Edirne Kırmızısını kent hafızasına kazandırmak ve rengi kurumsal bir zemine taşımak amacıyla Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen “Edirne Kırmızısı Logo Tasarım Yarışması” sonuçlandı. Jüri üyelerinin titizlikle yaptığı incelemeler sonucu yarışmanın kazananı, 703 çalışma arasından Özkan Keçili’ye ait tasarım oldu.

Trakya Üniversitesi’nin 2020-2021 yılları için hazırladığı “Edirne Kırmızısı Stratejik Planı” dahilinde 16 Kasım – 18 Aralık 2020 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya ilgi büyük oldu. 400’den fazla eser sahibinin 703 çalışma ile başvurduğu yarışma sonucu kazanan eser, Edirne Kırmızısı renginin yeni logosu olarak belirlendi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Caner Karavit, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İlter Alkan, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Zehra Atabey, Trakya Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Kıvanç Ada ve Trakya Üniversitesi Edirne Kırmızısı Projeler Koordinatörü Orkun Akman’dan oluşan seçici kurul özgünlük, temaya bağlılık, genel sunum, renk uyumu, estetik değer, eserin kompozisyonu ve tasarımı parametrelerini esas aldı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi olarak Edirne’nin kültürel değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek logonun belirlenmesiyle birlikte Edirne Kırmızısıyla ilgili yürütülecek çalışmaların hızlanarak devam edeceğini ifade etti. Edirne Kırmızısının kent kültürü için her anlamda çok önemli olduğuna vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, yarışmanın Türkiye genelinde büyük ilgi gördüğünü belirterek eser sahibi Özkan Keçili’yi tebrik etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.