DOLAR 32,5974 0.24%
EURO 34,7989 0.36%
ALTIN 2.424,65-0,32
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21561510,75%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Edirne Köprüsü” şiiri anıtla taçlandı

“Edirne Köprüsü” şiiri anıtla taçlandı

ABONE OL
8 Ekim 2022 17:56
“Edirne Köprüsü” şiiri anıtla taçlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Edirne Kitap Günleri’nin onur konuğu olan şair ve yazar Ataol Behramoğlu, Adana’da kaleme aldığı, “Edirne Köprüsü” isimli şiirinin yazılı olduğu mermer anıtın açılışına katıldı.

Edirne Belediyesi tarafından yaptırılan kalp şeklindeki 15 tonluk mermer bir kaideye yazılarak, Protokol Evi’nin önüne konulan anıtın açılışı için tören düzenlendi. Törene; CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan, şair ve yazar Ataol Behramoğlu ve eşi Hülya Behramoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Oktay Bakkalcı ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan şair ve yazar Ataol Behramoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ederek, “Bundan daha büyük bir ödül olmazdı.  Bu kitabeyi sevgili anne ve babama, o gencecik çifte, 2. Dünya savaşı yıllarında Çatalca’nın o soğuğunda Ataol’u dünyaya getiren anneme babama sevgiyle adıyorum” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Behramoğlu’nun 50. sanat yılını da Edirne’de kutladıklarını belirterek, Behramoğlu’nun Edirne Köprüsü şiirinin Edirne’ye adanmış muhteşem bir şiir olduğunu söyledi.

İnsanlığı, geleceğe sanat ve kültürün taşıdığını belirten Gürkan, “Eğer sanat ve kültürden yoksunsanız, sanat ve kültüre ucube olarak bakıyorsanız ne siz ne de bulunduğunuz toplum bir milim bile ileriye gitmez” dedi.

Nazım Hikmet’in bir anısından örnek vererek konuşmasını sürdüren Başkan Gürkan, “Bundan 10 yıl sonra, 50 yıl sonra, 100 yıl sonra dönemin belediye başkanını, dönemin milletvekilini, valisini, bakanlarını kimse hatırlamayacak ama Ataol Behramoğlu’nu şiirleri, yapıtları, eserleri ve bugün buraya koyduğumuz anıtla herkes hatırlayacak. İyi ki varsın ve hep var ol Ataol Behramoğlu” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gürkan, şair ve yazar Behramoğlu ile beraberindekiler anıtın açılış kurdelesini kestiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.