DOLAR 32,4156 0.19%
EURO 35,7329 0.62%
ALTIN 2.323,290,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22971372,41%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne, Maraton koşulan 6 kentten biri

Edirne, Maraton koşulan 6 kentten biri

ABONE OL
15 Kasım 2021 10:10
Edirne, Maraton koşulan 6 kentten biri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Önder Akdağ, Uluslararası Edirne Maratonu, 8 Mayıs 2022’de koşulacağını belirterek, Edirne’nin maraton koşulan 6’ıncı kent olarak Türkiye Atletizm Federasyonunun takvimine gerdiğini söyledi.

Yeni kurulan Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Edirne’de bir otelde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Kurucu Başkan Önder Akdağ öncülüğünde kurulan derneğin 8 Mayıs 2022’de 10, 20 ve 42 kilometre olacak şekilde yarı ve tam maraton olarak takvime kayıtlarını yaptırdıkları belirtildi.

2022 yılının Edirne yılı olacağını söyleyen Başkan Önder Akdağ, 81 il içinde maraton yapılan 6’ıncı il olarak Edirne’nin ismini yazdırdıklarını dile getirdi.

“HEREKS SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ CİDDİYE ALSIN”

Yeni bir oluşumla daha başarılı şekilde faaliyetler izleyeceklerini söyleyen Önder Akdağ “Yeni bir dernek, yeni bir oluşum, yeni bir sivil toplum örgütü, yeni faaliyetlerle karşınızdayız. Yeni derneğimizin adı Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği. Öncelikle biliyorsunuz ben Türk Yunan Bulgar dostluk Grubu Derneği’nin de başkanlığını yapıyorum. Böyle bir şeye neden ihtiyaç duyduk? Yaptığımız etkinlikler Edirne sınırlarını aştı. Doğal olarak yakın coğrafyamızdaki ülkelerle ilişkilerimize katkıda bulunmak, bu spor organizasyonları ile daha iyi tanıtım yapabilmek. Yeni köprüler oluşturabilmek adına böyle bir oluşumun içine girdik. Sivil toplum camiası için küçük Edirne’miz için büyük bir hareket olacağını düşünüyoruz. Gelişmişlik adına sivil toplum örgütlerinin topluma sunduğu katkı yadsınamaz. Ben buradan kurumlara sesleniyorum herkes sivil toplum örgütlerini biraz ciddiye alsın. Maalesef kağıt üzerine yüzlerce dernek var. Birçoğu faaliyette bulunmuyor. Biz hiçbir zaman bu derneklerden olmadık, bu dernekte de olmayacağız. Bu oluşumda 7 kişiyle kurucu üye olarak yola çıktık. Derneğimizin üye çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde genel kurul yaparak yönetimde gönül vererek yol alınacak arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Kurucu başkan olarak ben varım, Muradiye Akçan, İsmail Kutlu, Müjdat Yıldırım, Yalçın Günal, İsmail Yerkarıştıran, Hakan Bıkmaz var” dedi.

“81 İL İÇİNDE MARATON YAPILAN 6’INCI İL OLARAK EDİRNE’Yİ YAZDIRDIK”

Maraton yapılan 5 ilin ardından artık Edirne’nin de bu listede 6’ıncı sırada olduğunu kaydeden Akdağ, “2022 yılı Edirne yılı. Edirne yılında bizde Türkiye’de 81 il içinde maraton yapılan 6.il olarak bugün spor camiasına Edirne’nin adını yazıyoruz. Bir şehirde bu tür organizasyonların yapılıyor olması o şehrin gelişmişliğinin bir göstergesidir. Bizde bu gelişmiş şehirler arasında 6.il olarak Edirne’de var diyoruz. Edirne’de olacak. 8 Mayıs 2022 tarihinde, federasyonun takvimine Edirne Maratonu olarak ismimizi yazdırdık. Bugün itibariyle bu çalışmaların startını verdik. Şehrimizde uluslararası Edirne Maratonu olarak  bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar 5 tane ilde tam maraton yapılıyordu. İstanbul, Mersin, İzmir, Antalya ve Çanakkale’de yapıldı en son. Edirne’nin 6.il olmasının bir özelliği var. Bu. İlde organizasyonları tamamen büyükşehir belediyeleri gerçekleştiriyor. Bir sivil toplum örgütü olarak bu kadar büyük bir organizasyonun altına imzamızı atarak, şehrimizin bileşenleri ile bunun üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Ben buradan esnafımıza, şehri yönetenlerimize, şehrimize sesleniyorum. Kimin yaptığının çok önemi yok. Ama bu tür organizasyonların bu şehirde yapılıyor olması önemlidir. Herkes bu organizasyona sahip çıksın. Maratonun parkuru konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Belediye başkanımızla görüştük, 2022 Edirne yılı maksadıyla uluslararası böyle maraton yapılıyor olmasını heyecanlı buldu kendisi desteğini vereceğini söyledi. Sayın Valimizle de görüştüğümüz zaman destek ve talebini alacağız” dedi.

“3 ÜLKE TOPRAĞINDAN GEÇEN MARATON”

Maratonda sporcuların 3 ülkenin kesiştiği toprağa ulaşacağını ve bunun 3 ülkeye bağlantılı bir maraton olduğunu vurgulayan Akdağ, “Maraton 3 etaptan oluşacak. 10 kilometre, 20 kilometre ve 42 kilometre olacak şekilde. Yarı maraton yine Pazarkule Sınır Kapısı’ndan dönecek. Dönüşte maraton koşanlar Kapıkule istikametine dönerek, Kapıkule’den çıkış yaparak, tam çıkış noktasında 3 ülkeye sınır olan toprak var orada. O toprağın içinden dönüş yaparak finiş noktasına sporcular dönecek. Bu maratonun üç ülke toprağından geçen maraton olma özelliği var” dedi.

“GÖZÜMLE GÖRDÜM”

Kurucu üye Muradiye Akçan da geçen yıl maratonun kendisi için ilk deneyimi olduğunu belirterek, “Açıkçası onu yaşadıktan sonra fikirlerim daha da değişti. Edirne’miz için bu maratonun ne kadar önemli olduğunu gözümle gördüm” dedi.

“EDİRNE’YE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR”

Görev aldıkları bu süreçte onur duyduklarını söyleyen Kurucu üye İsmail Kutlu da “52 yıldır Edirne’de yaşadığımdan dolayı Edirne’ye karşı ister istemez sorumluluklarımız var. Tabi ki bundan dolayı önder Bey’in bize önermiş olduğu görevden dolayı bizim için onurdur. Derneğimizi en üst seviyeye çıkartıp Türkiye çapında değil Uluslararası hale getirip, diğer gençlere devretmeyi planlıyoruz” dedi.

“MARATONDA ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Heyecanlı olduklarını dile getiren Kurucu üye Müjdat Yıldırım ise “Önder Bey’in bizi davet etmesinden gururlandık. Heyecanlıyız. Maratonda da üstümüze düşeni yaptığımızı düşünüyoruz. Sosyal sorumluluğumuzun farkındayız. Güzel şeyler olacak. Teşekkür ederim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.