DOLAR 32,3189 0.2%
EURO 35,1079 -0.07%
ALTIN 2.295,470,81
BIST 9.040,482,65%
BITCOIN 23066912,41%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi

Edirne Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi

ABONE OL
13 Nisan 2023 10:42
Edirne Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.

Düzenlenen iftara Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ın eşi Dilek Kırbıyık Edirne Vali V. Sıdkı Zehin, Edirne Milletvekilleri Fatma Aksal ve Orhan Çakırlar, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Mehmet Cihanoğlu, Belediye Başkan V. Selçuk Çakır, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Vali Yardımcıları Zafer Karamehmetoğlu, Ali Uysal, Samet Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutanı Y. Albay Şahin Kocaköse, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Muharip Gaziler Derneği Edirne şubesi Başkanı Ahmet İsmailoğlu, Kurum Müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Dilek Kırbıyık ve Vali V. Sıdkı Zehin iftar öncesi şehit aileleri ve gazilerimiz ile tek tek ilgilenerek sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Akşam ezanının okunmasının ardından oruçlar açılırken Edirne İl Müftüsü tarafından yemek sonunda yapılan yemek duasında şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimiz rahmetle anıldı.

Edirne Vali V. Sıdkı Zehin iftar sonrasında yaptığı konuşmada; “Devletimizin ve milletimizin bekası için en değerli varlıklarını feda eden şehit ailelerimizle bu akşam iftarda buluştuğumuz için onur duyuyor, davetimize teşriflerinizden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Kıymetli Şehit Aileleri, Devletimizin tüm kurumları olarak her zaman yanınızda ve emrinizde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Mübarek Ramazan akşamında aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun inşallah. Yine teşriflerinden dolayı gazilerimize ve kıymetli ailelerine de teşekkür ediyorum. Gazilerimiz de kutsalımız olan devletimiz ve milletimiz için canlarını feda etmeyi göze almışlardır. Yaptıkları fedakarlıkların, kahramanlıkların maddi karşılığı yoktur.” dedi.

6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileyen Vali V. Zehin, “Deprem bölgesine yardım için seferber olan tüm Edirneli hemşerilerimize de bu vesile ile şükranlarımızı sunuyoruz. Kıymetli misafirler, iftar yemeğine tekrar hoş geldiniz diyor, tüm şehitlerimize ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden Gazilerimize Allahtan rahmet diliyor, hayattaki gazilerimize ise sağlıklı uzun ömürler diliyor, sizlere de hayırlı akşamlar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.