DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2075669-1,34%
Edirne

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Virüsle mücadele de, Vali Canalp’tan yeni hamle

Virüsle mücadele de, Vali Canalp’tan yeni hamle

ABONE OL
17 Nisan 2020 01:21
Virüsle mücadele de, Vali Canalp’tan yeni hamle
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği, koranavirüs salgının önlemek amacıyla kentteki apartmanlara ücretsiz el pompalı dezenfektan cihazı dağıtmaya başladı.

Edirne Valiliği salgın hastalıkla etkin mücadele etmek için kent merkezi ve ilçelerde bulunan asansörlü binalarda kullanılmak üzere dezenfeksiyon ekipmanı dağıttı. Apartman ve site yöneticilerine dağıtılan ekipmanlar aracılığıyla binalar ve asansörlerin günde 5-6 kez dezenfekte edilmesi hedefleniyor.

Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın Korona Virüsü ile etkin mücadele edilmesi yönündeki talimatı ile,  1. Murat Mahallesindeki apartmanlara ekipman dağıtımına başlandı. Mücadele kapsamında, apartmanların daha sık dezenfekte edileceği bir modele geçilmiş oldu.

Asansörü bulunan 3 bin civarında apartmana dezenfeksiyon ekipmanı dağıtılması planlanıyor. Valilik yetkilileri, “Apartmanlarımızın giriş kapıları, tırabzanlar, asansör ve düğmeleri, yani yoğun olarak temas edilen yerler, binaya çıkarken kullanılan merdivenler ile binanın içerisindeki dairelerin kapı kolları günde 5-6 defa dezenfekte edilecek apartman görevlisi tarafından. Salgının en çok yayılabileceği ve temasın en fazla olduğu yerlerde bu iş kökten çözülecektir” dedi.

Edirne’de pandemi salgınıyla etkin bir mücadelenin sürdüğünü kaydeden yetkililer, “Vakalara baktığımızda insan hareketlerinin en yoğun yaşandığı apartman hayatlarında daha fazla vaka olduğunu görüyoruz. Bunun sebebi de insanların çok yoğun yaşadığı iç, içe olması salgın sayın bakanımızın da bahsettiği gibi temastan besleniyor. Temasın en yoğun olduğu yerlerde daha fazla görülüyor. Biz şu ana kadar kamu olarak, İçişleri Bakanlığı olarak valilik olarak, insanların hayatlarını devam ettirmesi bakımından çıkmak olduğu kamusal alanlarda her türlü tedbiri almıştık. Pazarlar, marketler, bankalar yani bu gibi alanlarda her türlü maske ve dezenfeksiyon işlemi Edirne’mizde yüzde 100 anlamında başarıyla uygulanıyor. “ifadelerini kullandı.

Dağıtılan küçük dezenfekte pompalarının salgının önüne geçmek için çok önemli rol oynadığını ve içindeki püskürtülen solüsyonun 20 saniye gibi kısa sürede tüm virüsleri öldürdüğüne dikkat çeken yetkililer şöyle dedi:

“Apartmanlara dağıttığımız küçük dezenfeksiyon pompası her ne kadar küçükte olsa apartmanlardaki boşluğu dolduracak. Valimizin talimatıyla çevre müdürlüğümüz tarafınca 6 bin 600 adet, Edirne’de asansör olan 3 bin civarındaki bütün binalara bundan hediye ediyoruz. Bu pompalarla apartmanlarımızın giriş kapıları, korkulukları yoğun olarak temas edilen asansör düğmeleri, merdivenler ve dairelerin kapı kolları en çok kullanılan yerleri günde 5-6 defa hazırladığımız solüsyon ile dezenfekte edecek apartman görevlileri. Edirne’de pandemi haritasına baktığımızda salgının en yoğun olduğu yerlerde bu iş kökten çözülecektir. İçindeki solüsyonda piyasadakilere göre de diğer ürünlerden daha kaliteli ve etkili kat ve kat üstündür. 20 saniye gibi kısa sürede tüm virüsleri öldürdüğü, Trakya Üniversitesi’nde bilim insanları tarafından kanıtlandı. Edirne Valimiz Ekrem Canalp’ın katkılarıyla Trakya Üniversitesi laboratuarlarında 2 ton bu ürün üretiliyor. Bu ürünleri dağıtımımız sadece binalara kalmayacak, bütün marketlerde, benzin istasyonlarında insanların bütün ortak kullanım alanlarında bu el pompasıyla bu salgını bitire bileceğimizi düşünüyorum. Apartman yöneticileriyle konuyu kurulan whatsapp hattı ile takip ediyoruz.”

3 litre kapasiteli el pompaları 5 litrelik yedek dezenfektan bidonları ile birlikte; asansörlü binalara, eczanelere, kargo şirketlerine, banka ve PTT Şubelerine, taksi duraklarına, akaryakıt istasyonlarına, Marketlere, Aile hekimlerine ve yoğunluğun olduğu kurumlara ücretsiz olarak dağıtılıyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.