DOLAR 32,4362 0.06%
EURO 34,4701 -0.11%
ALTIN 2.486,590,16
BIST 9.679,80-1,37%
BITCOIN 2033115-3,39%
Edirne
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Edirne Yahudi Yemekleri”ne dünya birinciliği

“Edirne Yahudi Yemekleri”ne dünya birinciliği

ABONE OL
8 Haziran 2022 11:34
“Edirne Yahudi Yemekleri”ne dünya birinciliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Turizm Danışmanı Aydemir Ay’ın ve Doç. Dr. Yılmaz Seçim’in üç yıllık bir çalışmanın sonucunda orta çıkardığı Edirne Yahudi Yemekleri – Jewish Cuisine of Edirne” kitabı dünya ülkelerinin yarıştığı ve yemek kitaplarının Oscar’ı olarak adlandırılan Gourmand World Cookbook Awards’ta alanında yarıştığı kategoride dünya birincisi seçildi.

Sosyal medya hesabından “Ve sonunda “Edirne Yahudi Yemekleri – Jewish Cuisine of Edirne” kitabımız  Dünya birincisi seçildi” diyerek yaşadığı mutluluğu paylaşan Aydemir Ay, “3 yılı aşkın süren Edirne Yahudileri Sözlü Tarih Çalışmamızın sonucunda, uzun çalışmalarımızın ve büyük özveri ve emek sonucu ortaya çıkarttığımız kitabımızın unutulmaya yüz tutan yemekleri sadece Türkiye değil dünya gastronomisinde de hak ettiği yeri alacağına  inanıyoruz” dedi.

Kitabın basımının Edirne Belediyesi yayınları arasında yapıldığını ve 3 dilde yayınlanan Edirne Yahudi Yemekleri kitabını Doç. Dr. Yılmaz Seçim birlikte yazdığını belirten Aydemir Ay, Dünyanın en prestijli yemek kitapları yarışması Gourmand World Cookbook Awards 2022’de alanında yarıştığı kategoride dünya birincisi seçildiğini ifade etti.

Yarışmanın finalinin İsveç’in Umea şehrinde geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirildiğini anlatan Ay, “Edirne Yahudi Yemekleri kitabını temsilen 500. Yıl Vakfı Başkanı Silvyo Ovadya katıldığı final seremonisinde ödülü kendi elleri ile alarak konuşmasını gerçekleştirdi. Dünya ülkelerinin yarıştığı ve yemek kitaplarının Oscar’ı olarak adlandırılan Gourmand World Cookbook Awards’ta ödül almak bizleri inanılmaz memnun etti” dedi.

Kitabın hayata geçmesinde önemli bir role sahip olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a Kent Müzesi Müdürümüz Recep Soyupak’a, kitabın her virgülüne ve noktasında emeği olan, 500. Yıl Vakfında kitabımızın daha doğru ve daha fazla tarifine ulaşmasını sağlamak için Edirne Yahudi Yemekleri Çalıştayı yapan Silvyo Ovady’a teşekkür eden Ay, kitabın oluşmasında birçok kişinin emeği olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Salih Akan

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.