DOLAR 32,4516 0.11%
EURO 34,5018 0.01%
ALTIN 2.467,23-0,63
BIST 9.559,95-1,24%
BITCOIN 2062039-4,13%
Edirne
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de ev fiyatları cep yakıyor

Edirne’de ev fiyatları cep yakıyor

ABONE OL
30 Ocak 2023 11:35
Edirne’de ev fiyatları cep yakıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de ev fiyatlarının 1 milyondan 10 milyona kadar olduğunu belirten Edirne Emlak Müşavirleri Derneği 2.Başkanı Ömer Kutlu, vatandaşın kredi çekmeden kendi imkanları ile bu evleri alamayacağını söyledi.

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği 2.Başkanı Ömer Kutlu, Edirne’deki ev fiyatları ve kiralık ev piyasasına yönelik gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

Kiralık piyasasındaki durgunluk sebebinin herkesin evine yerleştiğini kaydeden Kutlu, ev satışlarındaki durgunluğun ise kredi oranlarının hiçbir bankada net olmaması ve kredi alınmasıyla ilgili piyasada oluşan soruna yetkililerin ilgilenmesi gerektiğini ifade etti.

“PİYASADA KREDİ ÇEKİMİYLE ALAKALI BANKALARDA YETKİLİLERİN İLGİLENMESİ GEREKEN PROBLEM VAR”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği 2.Başkanı Ömer Kutlu, “Şimdi kiralık sektörüyle ilgili şu anda piyasanın durgun olduğunu hissediyoruz. Çünkü sezon itibarıyla yani dönem herkes yerleşen yerleşti. Okullar şu an tatil döneminde, okullar başlayınca yine durgunlaşacağını tahmin ediyoruz. Kira sektöründe de kiralarda bir nebze düşmelerin olduğunu hissediyoruz. Şimdi bu dönemde arz talep meselesinden dolayı tabii bir durgunluk yaşıyoruz. Bu gerek kiralama gerekse ev satışlarında da aynı durum mevcut. Ev satışları ilgili konuda kredilerin belirsiz olması ve kredi oranlarının ne şekilde, nasıl yansıtılacağını henüz açık ve net olmaması. Bundan dolayı böyle bir sıkıntı toplum olarak yaşıyoruz. Biz Emlak Müşavirleri Derneği olarak da bazı çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunları ilgili yerlere anlatma durumunu araştırıyoruz. İnsanlara öncülük yapıp bu sektördeki dar boğazları aşmak istiyoruz. Şu anda beklemedeyiz yani. Satılık evler ile ilgili konuda da dediğim gibi bir durgunluk var genel olarak piyasada kredilerde bir sıkıntıların olduğunu, her ne kadar ilgili yerlerden bu hususta açıklamalar yapılmış olsa dahi, şu anda hiçbir bankada açıklanan oranlarda bilinen oranlarda net bir olay ortada gözükmemektedir. İlgililerin bu konuda bir an önce daha hassas davranıp bu konuda ilgili yerlere açıklamalar yapmaları, ilgili bankalara genel talimat ve bilgi vermeleri hususun daha iyi olacağına inanıyoruz. Zaman zaman alınan kararlarda işte çok düşük faizlerle krediler verdiğini görüp duyuyoruz. Ancak şu anda hiçbir bankada bu uygulamanın netlik kazanmadığını görüyoruz. Sıkıntıların bundan kaynaklı olduğunu hissediyoruz biz” dedi.

“1 MİLYONDAN AŞAĞI EV YOK VATANDAŞ KREDİ ÇEKMEDEN KENDİ İMKANIYLA EV ALAMAZ”

Edirne’de ev fiyatlarının en düşük 1 milyondan 10 milyona kadar satıldığını ve kredi çekmeden ev alınmasının çok zor olduğunu belirten Kutlu, “Halkın bu evlerle ilgili alım konusunda evlerin fiyatlarının çok yüksek olduğunu hissediyoruz biz Emlak Müşavirleri Derneği olarak. Toplum olarak bu evlerin alma şansları çok az. Eğer bu krediler açılmasa bir netlik kazanmasa, bugün ortalama ev fiyatları Edirne’de villa bölgelerinde 7, 8 10 milyondan başlayıp normal en düşük olan evlerin bir milyondan aşağı bir evin olmadığını görüyoruz. Bu da halkın kendi imkanları ile kredi almadan bu evleri çok biraz zordur. Bu hususta vatandaş sıkıntı çekmektedir” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.