DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2077533-1,43%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de hızlı normalleşme!

Edirne’de hızlı normalleşme!

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:43
Edirne’de hızlı normalleşme!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Corona virüse karşın kontrollü normalleşme vurgusu yapılırken, birçok ilde olduğu gibi  Edirne’de de  vatandaşların adeta sokağa akın etmesi dikkat çekti.

Dünyayı etkisi altına alan Corona virüs’ün ülkemizde vaka ve ölüm sayılarının düşüşe geçmesiyle Sağlık bakanı Fahrettin Koca, Kontrollü normalleşme ve sosyal hayat vurgusu yapmıştı. Ancak birçok ilde olduğu gibi Edirne’de de vatandaşlar hayat tamamen normale dönmüş gibi uzun süredir evde olmanında verdiği can sıkıntısıyla dışarı akın ettikleri görüldü. Şehrin en işlek caddesi Saraçlar ve Çilingirler’de, Corana virüs başladığından beri en yoğun insan kalabalığı gözlemlendi. Bazı vatandaşların maske takmadığı ve özellikle banka önlerinde kuyruklar oluştuğu görüldü.

KOCA; KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT VURGUSU YAPMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘Kontrollü sosyal hayat vurgusu yaparak, “Salgın hastalık karşısındaki kazanımlarımızı korumalıyız. Birinci dönemde hedefimiz hastalığı kontrol altına almaktı. Bazı kısıtları gevşettiğimiz yeni döneme isim vermeyi önemli buluyorum. Bu isim kontrollü sosyal hayattır. Kontrollü sosyal hayat ikinci dönemin stratejisidir. Özgür ama tedbirli bir yaşam tarzına geçiyoruz. Kuaföre gidebileceğiz ama önlemlerin alınıp alınmadığına bakacağız. İşimize gidebileceğiz ama yoğunluğa, mesafeye bakacağız. Birincisi dışarı çıkmamız gerekiyorsa maske kullanacağız. Sosyal mesafeyi dikkatli bir şekilde ayarlayacağız.” ifadelerine yer vermişti.

Hüsnü SARIGÜL

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.