DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2082795-1,52%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirneli gençler göç ediyor

Edirneli gençler göç ediyor

ABONE OL
16 Ekim 2021 01:20
Edirneli gençler göç ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru, Edirne’nin genç nüfusunun göç verdiğini belirterek, Edirneli gençlerin kentte kalmaları ve burada iş gücüne katılmalarını sağlamak için ciddi bir politika ve yatırama ihtiyaç olduğunu söyledi.

CHP Edirne Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru, Edirne’de ki gençlerin gelecek kaygısı yaşadığını, iş bulma konusunda salgından önce problemlerin salgınla beraber daha da arttığını ve hükümetin Edirne’ye istihdamı arttıracak, göçü önleyecek projeler uygulamadığını söyledi.

Kuru, kente kalıcı projelerin yapılması, köyde yaşamın desteklenmesi sınır kapıları sebebiyle istihdam projeleri geliştirilerek gençlere istihdam ve yaşam koşulları konusunda yatırım yapılması gerektiğini belirtti,

“EDİRNELİ GENÇLERİN KENTTE KALMASI İÇİN CİDDİ YATIRIMLAR GEREKLİ”

Edirne’de işsizlik sebebiyle kentten ayrılmasının önüne geçmek için ciddi yatırımlar yapılması gerektiğini aktaran Kuru “Edirne’de gençlerin eğitim ve iş konusundaki beklentileri doğrultusunda, Eğitim anlamında Türkiye’de tam bir kaos yaşanıyor. Gençler eğitimdeki sistem değişikliklerinden sürekli model değişimlerinden sınav sistemlerinin hemen hemen her yıl değişmesinden derin bir gelecek kaygısı içindeler. Bu doğrultuda sadece Edirne özelinde değerlendirmek doğru olmayacağı gibi genel olarak sil baştan bir eğitim modeline ve politikasına ihtiyacımız var. İş bulma konusunda da Edirne’ de Covid-19 salgınından öncede ciddi anlamda sıkıntılar mevcuttu salgın ile bu had safhaya çıkmış̧ oldu. Edirne bir sınır şehri olmasına rağmen bir lojistik merkezi olamıyor. Hükümet’in Edirne’ye yatırım olarak sunduğu şeylerin tamamı boş projeler. İstihdamı arttırıcı göçü engelleyici hiç̧ bir proje söz konusu değil. Sınır kapılarımızın bulunmasından bile birçok istihdam noktası yaratılabilir. Ürün tedarikçileri Edirne’de konuşlanması Edirne’ye yatırım yapması noktasında hiç̧ bir çalışma gözlenmiyor. Edirneli gençlerimizin Edirne’de kalmaları, burada iş gücüne katılma anlamında ciddi bir politikaya ihtiyacımız var. Tarım desteklerinin genişletilmesi köyde yaşamın desteklenmesi teşvik edilmesi istihdamı arttırıcı ticari ve sanayi yatırımlarının Edirne’ye getirilmesi noktasında çok ciddi çalışmalara ihtiyacımız var. Bu şekilde ilerlerse Edirne Türkiye’nin en yaşlı kentlerinden birisi olmaya doğru gidiyor” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.