DOLAR 32,3279 0.23%
EURO 35,0528 -0.24%
ALTIN 2.281,920,21
BIST 8.971,341,87%
BITCOIN 22839181,30%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Edirneliler TURKOVAC’a kavuştu

Edirneliler TURKOVAC’a kavuştu

ABONE OL
8 Şubat 2022 10:30
Edirneliler TURKOVAC’a kavuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüsle mücadeleye karşı yerli imkanlarla geliştirilen TURKOVAC aşısı, Edirne’de de uygulanmaya başlandı. Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde ilk TURKOVAC aşıları yapılırken, TURKOVAC için ilk günden randevuların yüzde 60’ı doldu. Yerli aşıyı bekleyen bazı vatandaşlar ise ilk kez koronavirüs aşısı oldu.

Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde yerli ve milli imkanlarda geliştirilen ilk TURKOVAC aşıları yapıldı. Randevu sisteminin açılması ile yerli aşı TURKOVAC için ilk günden randevuların yüzde 60’ının dolduğu belirtildi.

“TURKOVAC RANDEVULARININ YÜZDE 60’I DOLDU”

Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İshak Yıldırım yerli ve milli aşımız olan TURKOVAC’ın son 1 aydır özellikle şehir hastanelerinde uygulanmaya başlandığını hatırlatarak, “Bugünde Edirne’mizde şu anda tanımlanan yetki belgemizle Sultan 1.Murat Devlet Hastanemizde TURKOVAC aşımızı yapmaya başladık. Başlar başlamaz, randevuları açar açmaz vatandaşlarımızın teveccühü ile karşılaştık. Günlük açılan randevuların yüzde 60’ı doldu” dedi.

“18 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLAR OLABİLİYOR”

Yerli ve milli TURKOVAC aşısını, 18 yaş üstü tüm vatandaşların olabildiğini belirten Yıldırım, “Buradan tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli aşı olan TURKOVAC’ı yaptırmak için hastanemizde beklediğimizi söylemek istiyorum. Aşılarımızı olarak kapalı alanlarda sosyal mesafemize ve maske takmamıza dikkat ederek inşallah yakın zamanda bu pandeminin sonlanacağı ümidi içindeyiz. 3 şartımızı unutmuyoruz; muhakkak aşımızı oluyoruz, kapalı alanlarda sosyal mesafemize dikkat ediyoruz, maskemizi takıyoruz. Gurur duyduğumuz yerli aşımız vatanımıza, milletimize hayırlı olsun” dedi.

“TURKOVAC TANIMLANMIŞSA YAPTIRABİLECEKLER”

Talebin yüksek olacağını düşündükleri ve daha önce Biontech ve Sinovac aşısı olmuş kişilerin de istemeleri halinde TURKOVAC olabileceğini belirten Yıldırım, “E-Nabız’dan girdiklerinde aşı seçimlerinde kendilerine tanımlanmışsa TURKOVAC’ı seçip yaptırabilecekler. Böylelikle randevu alıp vatandaşlarımız gelebilecek. Şu anda diğer aşıları randevusuz alıyoruz, TURKOVAC’ı randevulu alıyoruz. Bakanlığımızın talimatlarına göre hareket edeceğiz” dedi.

“İLK AŞILARI TURKOVAC”

Hiç Korona geçirmediğini ve TURKOVAC’a güvenerek beklediklerini söyleyen İlknur Güçlü’nün yanı sıra eşi Kadir Güçlü de “Daha önce hiç aşı olmadık. Israrla Türk aşımızı bekledik. İnşallah hayırlısı olur. Diğer aşılara güvenmediğimiz için. Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine emanet edin” dediği gibi bilim adamalarımızın yaptığı aşıya güvendim. Israrla TURKOVAC’ı bekledik” dedi.

“YILBAŞINDAN BERİ TURKOVAC’I BEKLEDİK”

4.aşı için TURKOVAC’ı beklediklerini söyleyen “Ayşe Ülkeok “Daha önce 3 aşı olduk, 4.aşımızı Türk aşısı seçtik. Yılbaşından beri bekledik. Ve gelip vurulduk aşımızı sağolsun Tayyip Erdoğan. Allah razı olsun bu aşıyı çıkaranlara” dedi.

Eşi Ayşe Ülkeok gibi kendisinin de bu aşıyı beklediğini 5. aşıda da TURKOVAC vurulabileceğini aktaran Nurettin Ülkeok, “Bende 3 sefer oldum. Bu 4.aşım oldu. Ocak başından beri bekledik TURKOVAC gelsin diye. İnşallah gerekirse yine TURKOVAC olacağız. Bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ederiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.