DOLAR 32,5591 0.02%
EURO 34,8766 -0.03%
ALTIN 2.431,360,07
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2112510-2,88%
Edirne
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirnelilere kan bağışı çağrısı!

Edirnelilere kan bağışı çağrısı!

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:05
Edirnelilere kan bağışı çağrısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılay Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çakay, koronavirüs salgını nedeniyle hafta sonu alınan sokağa çıkma kısıtlamasından kan bağışçılarının muaf tutulduğu hatırlatarak, Edirnelileri kan bağışında bulunmaya davet etti.

Türk Kızılay Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çakay, yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağının uygulandığı Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe-Cumartesi-Pazar günlerinde Edirnelilerin saat 10.00-19.00 saatlerinde Kızılay Kan Bağış Merkezi’ne gelerek kan bağışında bulunabileceklerini söyledi.

KAN BAĞIŞÇILARI KISITLAMADAN MUAF

Vatandaşların her Cuma günü Saraçlar Caddesinde 11.00-19.00 saatleri arasında kan bağışında bulunabileceklerini belirten Çakay, “Vatandaşlarımıza kurtardıkları her can için şükranlarımızı sunuyoruz. Kan stoklarımızın azaldığı bu dönemde kan vererek ihtiyaç sahiplerine can veren değerli vatandaşlarımız için önümüzdeki her Cumartesi ve Pazar günlerinde de Edirne Kan Bağış Merkezimiz hizmete açık olacaktır. Kanver.org internet adresinden online randevu alarak, sokağa çıkma yasağından muaf olabilirsiniz. (Kan vermeye geliş gidiş süresi içinde olabilirsiniz) Talebiniz halinde evinizden alınıp, evinize bırakılacak olup, Kızılay Kan Bağış Merkezimiz tarafından şahsınıza araç ta tahsis edilebilecektir. Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını ve vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz” dedi.

SANCAKTAR FUTBOL KULÜBÜ TEŞEKKÜR

Çakay, ayrıca kan bağışında bulunan Sancaktar Futbol Kulübü’ne de teşekkür ederek, “Hafta sonu Kan bağışında bulunan Sancaktar Futbol Kulübü ne de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sağlıklı, mutlu yarınlara ulaşabilmek adına   yapacağınız kan bağışları için şimdiden teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

KAN STOKLARI DÜŞÜŞ EĞİLİMİNE GİRMİŞTİ    

Bilindiği gibi koronavirüsle mücadele kapsamında aylardır ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımların yanı sıra kan ve immün plazma bağışı alarak hastaların şifa bulmasını sağlayan Türk Kızılay’ın kan stokları, salgın ve kış koşularının hissedilmeye başlaması ile düşüş eğilimine girmişti.  Gerek hastanelerde acil kan bekleyen hastalar gerekse pandemi nedeniyle yoğun bakımlarda immün plazma bağışı bekleyen hastaların sıkıntı yaşamaması için kan ve plazma bağışçıları, hafta sonları için alınan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.