DOLAR 32,3581 0.11%
EURO 34,9833 -0.29%
ALTIN 2.324,160,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22796201,41%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’nin HES risk haritası ‘kızardı’

Edirne’nin HES risk haritası ‘kızardı’

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:08
Edirne’nin HES risk haritası ‘kızardı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’deki koronavirüs vakalarındaki artış Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES)  mobil uygulamasına da yansıdı. Edirne kent merkezindeki harita neredeyse tamamında ‘yüksek risk’ anlamına gelen kırmızı renge boyandı.

BAKAN KOCA EDİRNE’Yİ EN ÇOK ARTIŞ GÖSTEREN İLLER ARASINDA SAYMIŞTI

İstanbul, Kocaeli, Bursa ve İzmir’de üçüncü zirve yaşandığına dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Son hafta içinde yüzde 50’nin üzerinde vaka artışı olan 15 ilimiz var. Hatay, Adana, Osmaniye, Mersin, Artvin, Edirne, Samsun, Kırklareli, Tokat, Trabzon, Aydın, Muğla, Zonguldak, Ordu, Çanakkale’de yüzde 50 ile yüzde 100 arası artışlar oldu” dedi.

BAŞKAN GÜRKAN DA ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ UYARDI!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da sosyal medya hesabından Edirne’deki vaka artışlarına dikkat çekerek, “Sevgili Edirneliler, Tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimizde de vaka sayıları her geçen gün artıyor. Zorunlu olmadıkça evlerimizden çıkmayalım, kalabalık ortamlarda bulunmayalım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak önce kendimizin sonra sevdiklerimizin sağlığını koruyalım!” uyarısında bulundu.

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan kent genelinde koronavirüsle mücadele kapsamında Edirne Valiliği koordinasyonundaki özel idare ve belediye ekiplerinin hijyen ve dezenfekte çalışmaları ise aralıksız devam ediyor. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu kent merkezi, bakkallar, market, paket servis yapan gıda satan iş yerleri ve eczaneler sık sık dezenfekte ediliyor. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerde kent genelindeki maske ve mesafe denetimlerine devam ediyor.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.