DOLAR 32,5040 0.16%
EURO 34,7831 0.14%
ALTIN 2.489,431,12
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20671235,68%
Edirne
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’nin sanata katkısı konuşuldu   

Edirne’nin sanata katkısı konuşuldu   

ABONE OL
25 Ekim 2022 17:49
Edirne’nin sanata katkısı konuşuldu   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edirne Uygulama ve Araştırma Merkezi (EUAM) tarafından “Edirne’nin Sanata Katkısı” başlıklı program gerçekleştirildi. Programa, ödüllü Fotoğraf Sanatçısı ve Gazeteci Behiç Günalan katıldı.

Edirne’nin Sanata Katkısı, Trakya Üniversitesi Edirne Uygulama ve Araştırma Merkezinin düzenlediği etkinlikte konuşuldu. Moderatörlüğünü Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Güner’in yaptığı söyleşiye, Edirne’nin ve ülkemizin tanınmış simalarından Gazeteci ve Fotoğraf Sanatçısı Behiç Günalan konuk oldu.

Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını Edirne Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sennur Akansel yaptı. Akansel, konuşmasında merkezi tanıtarak, faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Türk medeniyet tarihi içerisinde önemli bir yeri olan Edirne ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Akansel, kentin tüm değerlerini koruyan, sahiplenen ve geleceğe aktaran bir misyon benimsediklerini dile getirdi.

Moderatör Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Güner de Edirne Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bu yıl düzenleyecekleri etkinliklerin temasını belirlerken Edirne’nin Sanata Katkısı konusundan yola çıktıklarını belirterek, kentin sanat yaşamına yön veren isimlerin katkılarıyla bu deneyimlere ortak olmak istediklerini söyledi.

Fotoğraf Sanatçısı Behiç Günalan da 1989 yılından beri Edirne’de bulunduğunu ve bu kenti çok sevdiğini belirterek, fotoğrafçılık alanında deneyimlerini paylaşmanın kendisine mutluluk verdiğini söyledi. Sunumunu keyifli bir sohbet eşliğinde dinleyenlere paylaşacağını belirten Günalan, Edirne’nin sanata katkılarını fotoğraflar üzerinden değerlendirdi. Sanatçı, Edirne’nin sanata katkısını katkı ve etki olmak üzere iki bağlamda ele aldı.

Sanatçılar olarak katkı bağlamında beslenmeleri pek mümkün olmasa da Edirne’nin üzerinde derin etkileri olduğunu ifade eden Günalan “Çünkü katkı deyince farklı şeyler düşünüyoruz. Ancak etki derseniz, Edirne’nin üzerimizde sonsuz bir etkisi olduğunu söyleyebilirim. Edirne, fotoğraf sanatında beni kışkırtan bir şehirdir. Bu şekilde özetlediğinizde bu gerçekten derin bir etki.” ifadelerini kullandı.

Fotoğrafın kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu sözlerine ekleyen sanatçı, Edirne’nin ve sahip olduğu kadim değerlerin bunda büyük etkisi olduğunu dile getirdi.

Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Programa akademisyenlerin yanı sıra öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.