DOLAR 32,5098 0.18%
EURO 34,8774 0.41%
ALTIN 2.483,540,88
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 1983605-4,71%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’nin turizmi masaya yatırıldı

Edirne’nin turizmi masaya yatırıldı

ABONE OL
22 Şubat 2022 10:54
Edirne’nin turizmi masaya yatırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü’nde Edirneli turist rehberleriyle bir araya geldi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her yıl Edirne’ye gelen milyonlarca yerli ve yabancı turiste rehberlik eden rehberlerle yeni turizm destinasyonları ve oluşturulacak yeni rotalar hakkında fikir alışverişinde bulunarak, 2022 Edirne Yılı ile ilgili turizm hedeflerini paylaştı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü’nde Edirneli turist rehberleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Edirneli rehberler aracılığıyla tüm rehberlerin 21 Şubat Dünya Rehberler Günü’nü kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleriyle çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Osmanlı İmparatorluğu’na 92 yıl başkentlik yapan Edirne’nin turizmin yükselen değeri olmaya devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne, tarihi ve doğal güzellikleriyle, stratejik konumuyla gerçekten de çok değerli, çok kıymetli bir şehir. Türkiye’de en çok turist ağırlayan şehirlerden biri olan Edirne’de yakaladığımız bu turizm potansiyelini daha da artırarak, dünyadaki sayılı kentler arasında yer alabilmek en büyük hedefimiz” diye konuştu.

Bu noktada turist rehberlerine çok büyük görevler düştüğünü aktaran Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kuskusuz sizler en önemli turizm elçilerimizsiniz. Sizlerin görüşleri, fikirleri, bizleri bu konuda yönlendirmeleriniz, eleştirileriz bizim için çok önemli” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2019 yılında hizmete sunulan Turizm Zabıtası’nın önümüzdeki süreçte daha da aktif olacağını belirterek, rehberlerle 2022 Edirne Yılı ile ilgili hedeflerini paylaştı.

Gürkan, daha sonra rehberlerin görüşlerini, eleştirilerini dinleyerek, turizm konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.