DOLAR 32,6045 0.39%
EURO 34,8167 0.22%
ALTIN 2.492,530,34
BIST 9.508,30-0,17%
BITCOIN 21176774,00%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’ye saç ekimine geliyorlar

Edirne’ye saç ekimine geliyorlar

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:13
Edirne’ye saç ekimine geliyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de açılan Saç Ekim Merkezi yerli ve yabancı birçok müşterinin uğrak noktası oldu. Saç problemi yaşayan Beyaz Afrikalı Kevin Andrew Roelofse da tedavi için İstanbul gibi metropol şehirlerinin tercih edilmesinin aksine tedavi için soluğu Edirne’de aldı.

Son yıllarda Türkiye’nin ön plana çıktığı alanlar arasında sağlık turizmi yer alırken, bunların başında ise saç ektirme geliyor. Edirne’de de bu alanda hizmet veren Saç Ekim Merkezi saç problemi yaşayan yerli ve yabancı kişilerin uğrak noktası oldu.

Bir buçuk yıldır Türkiye’de yaşan Kevin Andrew Roelofse de Edirne Saç Ekim Merkezi’nin başarılı çalışmalarını duyması üzerine soluğu Edirne’de aldı.

Kevin’in geçirdiği başarılı saç ekim operasyonundan ve Edirne’de gezdiği tarihi yerlerden çok memnun kaldığını söyleyen Edirne Saç Ekim Merkezi Genel Koordinatörü Mert Engin, “Amacımız, daha önceden Edirne’yi keşfetmemiş ve duymamış insanlara hem Edirne’yi tanıtmak hem de bu boyutta tedavilerin Edirne’de de yapılabildiğini göstermekti. Kevin teklifi çok heyecanlı buldu ve hemen kabul etti. Saç ekim operasyonumuzdan da Edirne’den de çok memnun kaldı” dedi.

Birçok yerli ve yabancı hastaya başarılı tedaviler gerçekleştirdiklerini anlatan Engin, “Kevin uzun zamandır mevcut saç durumundan şikayetçi olduğu için saç ekimi yaptırmayı düşünüyordu. Bir referans aracılığı ile Kevin bizimle iletişime geçti. Öncelikle kendisiyle detaylı bir konsültasyon süreci gerçekleştirdik. Saç ekimi işlemi öncesi danışanlarımızın mevcut saç açıklığını göz önünde bulundurarak, donör alanın verimliliğini ölçmekteyiz. Bu anlamda uygun gördüğümüz adaylara saç ekim işlemini tavsiye etmekteyiz”dedi.

“3 BİN 200 SAÇ KÖKÜNÜ DOĞALLIĞI BOZMADAN TESPİT ETTİK”

Titiz bir çalışma ile Kevin’in dökülme ve tepe bölgesindeki zayıflamaya göre hareket ettiklerini dile getiren Engin “Saç ekimi tedavisi, donör bölgesinde bulunan saç köklerinin, ihtiyaç duyulan bölgelere nakil edilmesidir. Saç ekiminde kullandığımız FUE yöntemi, saç köklerinin donör bölgesinden bir mikro motor yardımıyla tek tek alınmasını, ihtiyaç bölgeye açılan kanallara tek tek ekilmesidir. FUE yöntemi sayesinde hem alınan bölgelerde hem de ekilen bölgelerde kesinlikle kalıcı yara, iz oluşumu olmaz. Bu tedavi için ihtiyaç duyduğumuzu ortalama 3 bin 200 graft (saç kökünü) donör bölgesinden elde etmemiz gerekiyordu. Donör bölgesini detaylı incelediğimiz zaman, bu sayıyı rahatlıkla donör bölgesinden, donör bölgenin görüntüsünü ve doğallığını bozmadan elde edebileceğimizi tespit ettik. Biliyorsunuz ki saç ekimi işleminde, donör bölgeden elde edilen kökler bir daha donör bölgede uzamıyor. Bu sebeple alınacak saç kökleri titiz bir çalışmayla, mevcut saç aralarından tek tek toplamaktayız ( her 5 saç kökünden sadece 1 tane kökün alınması ). Böylelikle yüksek bir kök alımı da gerçekleştirseniz, bunu mevcut saçların uzaması durumunda kesinlikle fark etmiyorsunuz ve donör bölgenin doğallığı bozulmamış oluyor”dedi.

“SELİMİYE’YE HAYRAN KALDI, EDİRNE TAVA CİĞERİNİ ÇOK BEĞENDİ”

Tedavinin ardından Edirne’yi gezdirdiklerini ve Kevin’ın Edirne’ye hayran kaldığını belirterek, “Kevin ile birlikte kapsamlı bir şehir gezisi düzenledik. Selimiye Camii, Eski Camii, Üç Şerefeli Camii, Arasta Çarşısı, Ali Paşa Çarşısı, Saraçlar Caddesi ve Karaağaç gibi gezilip görülmeye değer tüm alanları gezdik. Kendisi Mühendis olduğu için Selimiye Camiinin mimarisine hayran kaldı. Gezimiz süresince tabi ki Edirne’ye özgü yemekleri ve tatlıları da yeme fırsatı buldu. Kevin sakatat kültürüne çok hakim olmadığı için Edirne Tava Ciğerini ilk etapta yabancılaşa da, denedikten sonra çok beğendi” dedi.

“SAÇLARIMIN ÇIKTIĞINI GÖRDÜĞÜMDE EDİRNE’Yİ HATIRLAYACAĞIM”

Geçirdiği saç tedavisinden ve Edirne’den çok memnun kaldığını belirten Kevin Andrew Roelofse, “Saç ekimi tedavimi Edirne’de yaptırmayı teklif eden Mert’e çok teşekkür ederim. Artık her aynaya baktığımda, yeni saçlarımın çıkışını gördüğümde Edirne’yi hatırlayacağım, çok teşekkür ederim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.