DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20846892,33%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

EGEDAM, terapileri tek çatı altında topladı

EGEDAM, terapileri tek çatı altında topladı

ABONE OL
16 Nisan 2021 13:07
EGEDAM, terapileri tek çatı altında topladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Psikolojik danışmanlık ve aile danışmanlığı gibi hizmetlerin aynı çatı altında verildiği Edirne Gelişim ve Danışmanlık Merkezi (EGEDAM) hizmete açıldı. EGEDAM, Trakya’da terapileri tek çatı altında toplayan tek kurum alma özelliği taşıyor.

Uzman Klinik Psikolog Öykü Gülken Durak ve Psikolojik danışman ve aile danışmanı Can Tugan’ın açtığı Edirne Gelişim ve Danışmanlık Merkezi konusunda uzman kadrosuyla hizmete girdi.

“AİLE VE ÇOCUKLAR İÇİN TÜM DANİŞMANLİK HİZMETLERİNİN TOPLANDIĞI TRAKYA’DA TEK KURUM”

Psikolojik Danışman ve aile Danışmanı ve EGEDAM kurucularından Can Tugan, “Biz bütüncül düşündüğümüz için böyle bir kurum açtık. Aile dinamiklerinin psikolojik boyutlarına ve çocuğun gereksinimlerine dokunabilmek için böyle bir kurum açtık. Kurumumuz hakkında bilgi vermek gerekirse, kurumumuz içerisinde bir psikoterapist, uzman klinik psikolog, beslenme ve diyet danışmanı, özel eğitim uzmanı, dil konuşma terapisti ve duyu bütünleme uzmanı var.  Biz kurumumuzda kapsamlı bir çalışma yapmak için bu saydıklarım gibi uzmanlarla çalışmayı uygun bulduk. Biz Eylül Ayı itibariyle açıldık. Kurumumuz 7’den 70’e psikolojik sorunlardan mustarip olan herkesin danışmanlık hizmeti alabileceği bir kurum. Ama tabi ki uzmanlarımız çocuklarla çalışıyor. Özellikle çocuklarla ilgilenen bir kurum olacağız. Terapi odalarımızda odalar ‘terapi standartlarına uygun olarak hazırlandı. Odalar tasarlanırken uzmanlarımız iç mimar arkadaşlara nasıl olması gerektiğini söyledi ve belli kurallara uygun hazırlandı. Terapi odalarındaki ışıklarda terapi süresini işlevsel hale getirmek için düzenlendi. Sadece belli alanlarda eğitim veren yerler var. Özel eğitim kurumları, ergoterapistler var. Sadece psikolojik danışmanlık ya da aile danışmanlığı gibi hizmet veren yerler var. Biz bu kurumda hepsini bir araya getirdik. Bu da bize Trakya’da tek olma özelliğini kattı. Çünkü insanlar buraya geldiklerinde sadece çocuklarının danışmanlık almasını sağlamayacak, kendilerinin de danışmanlık hizmeti almasını sağlayacak. Biz kurumumuzda kalıcı tedaviler vermek için tüm danışmanlık hizmetlerini tek çatı altında topladık”dedi.

“7’DEN 70’E HERKESE HİZMET VERMEK”

Kurumda sadece çocuklar değil ailelere de danışmanlık hizmeti verdiklerini söyleyen Uzman Psikolog ve EGEDAM Kurucularından Öykü Gülken Durak; “Biz bu kurumu kurarken Edirne’de tek olmayı amaçlayarak kurduk. Çünkü kentte bu kadar terapinin bir arada bulunduğu bir kurum yok. Biz tüm çalışanlarımızla birlikte işlerimizin okullarından mezunuz. Kendi uzmanlık alanları doğrultusunda sertifikalara sahip. Kurumumuzda Sağlık Bakanlığınca istenilen tüm şartlar sağlandı. Sosyal mesafe kuralına uygun oturma düzenleri değiştirildi. İçeri girişlerde maske takma kuralını hatırlatan yazılar var. Dezenfektanlarımız hem terapi odalarında hem de bekleme salonunda var. Normalde grup terapisi olarak verdiğimiz eğitimlerimiz pandemi şartları dolayısıyla ileri bir tarihe erteledik. Pandeminin son bulması halinde bu çalışmalara da devam edeceğiz. Online eğitimin zorluğunun farkında olarak bu duruma uygun çocuklarla eğitime devam ediyoruz. Çocukların hepsinin biricik ve tek olduğunu var sayarak zaten burada verdiğimiz hizmet de bire bir hizmet oluyor. Bire bir danışmanlık hizmetleri de yine aynı şekilde pandemi kurallarına uygun olarak merkezimizde veriliyor. Biz bu kurumda aile danışmanlığı hizmeti de veriyoruz. Burası açılırken zaten tüm amacımız 7’den 70’e herkese danışmanlık hizmeti verebilmekti. Onu da başaracağımızı düşünüyorum ”dedi.

“AİLELERDE ÇOCUĞUM ACABA İNTERNET BAĞİMLSİ Mİ OLDU SORUSUNU OLLUŞTURUYOR”

Çocukların ev içerisinde enerjisini atamadığı için sosyal medya ve internete yöneldiklerini dile getiren Öykü Gülken Durak “Hali hazırda çocuğunuz daha önce yaptığı davranışları sergilemiyorsa, farklı davranışlarda bulunuyorsa. Aile içi huzursuzluğunuz arttı ise, çocuğunuzun gelişimiyle alakalı olarak farklı durumlar gözlemlediyseniz, sadece çocuklar için değil tüm vatandaşlar için geçerli bu durum. Kendinizde farklılık olduğunu düşünüyor ve rahatsız oluyorsanız, danışmanlık hizmetine başvurabilirsiniz. Çocuklar ev içerisinde enerjilerini atamadıkları için biriken agresyonu dışarıya atmak istiyor. Bu nedenle çocuklar hareketle agresyonlarını dışarıya vurmadıkları için maalesef sosyal medyaya, internet ortamında oynanan oyunlara yöneldi. Bu da ailelerin gözünde acaba çocuğum internet bağımlısı mı oldu sorusunu oluşturuyor. Çocuklarımız maalesef ki bu durumda dezavantajlı durumdalar. Biz kurumumuzda yine bu çocuklara hareket alanı sağlamaya çalışıyor. Odalarımızda ona göre düzenlendi ”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.