DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20871622,93%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğitim İş yeni yönetimini belirledi

Eğitim İş yeni yönetimini belirledi

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:32
Eğitim İş yeni yönetimini belirledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Edirne Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu, Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı  Orhan Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz cumartesi günü Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği’nde gerçekleştirilen Eğitim İş Edirne Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu, Divan Başkanlığının oluşturulması ile başladı. Genel Kurulun Divan Başkanlığına Hüseyin Çakıcı, yazmanlığa Ünal Ermez ve Selçuk Üstün getirildi. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Genel kurul Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar açılış konuşması ile başladı. Ardından Ardından konuşan Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım  “Eğitim İş Sendikası öncelikle belirtmek isteriz ki, kurulduğu günden bugüne Türkiye’de eğitim alanında yaşanan her sorunu, çözümü ile beraber kamuoyuna paylaşan, kamuoyunda Türkiye’nin gerçekleri ile kendi kültürümüzle yasalarımızla, yönetmeliklerimizle ama asla ve asla vazgeçmeyeceğimiz çocuklarımızın geleceğiyle en doğru, en iyi, en güzel olan ne ise onun kavgasını verdik vermeye devam ediyoruz” dedi.

“OKUMA YAZMAYI ÖĞRENEMEMİŞ MİLYONLARCA ÇOCUĞUMUZ VAR”

Cumhurbaşkanlığı’nın eğitime yansıtılmayan bütçenin sorumlusu olduğunu öne süren Yıldırım “İlkokul 1’e başlayan 3 ay eğitim alan çocuğumuz, Eylül Ayı’nda ilkokul 3’e başlayacak. Okuma yazmayı öğrenemememiş, milyonlarca çocuğumuz var. Temel matematik derslerini öğrenememiş milyonlarca çocuğumuz var. Devletin anayasal görevi olan tüm çocuklarımıza eğitim öğretimin tüm gerekleri, devlet ve devleti idare eden hükümet tarafından verilmesi gerekirken bedava, ne yazıkki bunu ne Milli Eğitim Bakanlığı gerçekleştirebilmiş, ne üniversite yönetimleri gerçekleştirebilmiş. Elbetteki böyle bir kriz döneminde Milli Eğitim Bakanlığı’na ek bütçe vermeyen Cumhurbaşkanlığı’da bu işten en baştan gelen sorumlu makam olarak karşımızda duruyor” dedi

“EĞİTİM İŞ İLE DAHA İYİ BİR TÜRKİYE MÜMKÜN”

Öğrencilere olanak sağlayamayan iktidar kınadıklarını, artık televizyonlarda Eğitim İş’in sesinin duyulduğunu kaydeden Yıldırım” Biz birilerine otoyollarla, köprülerle milyarlarca dolar garantili ödeme sözleşmesine imza atılırken, birkaç yüz milyon dolara çocuklarımızın tüm tablet ihtiyacı, tüm internet ihtiyacı sağlanabilecekken sağlamayan iş başındaki iktidarı da ülkemizin tüm ailelerinde var olan çocuklarımızın mağdur eden ülkemizi yönetenlere de Eğitim İş Sendikası olarak kınıyoruz. Eğitim İş Sendikası olarak daha iyi bir Türkiye mümkün diyoruz. Daha iyi bir ülke yönetilebilir, eğitim sistemi çağdaş, bilimsel, laik ve karma eğitim şeklinde dünyada emsal akran çocuklarıyla rahatlıkla yarışabilir ve öne geçebilir gerçekliğini konuşuyoruz. Bu yüzden eğitimde öne geçmek istiyoruz. Bu yüzden televizyonlarda en çok Eğitim İş’in sesi duyuluyor, bu yüzden herkes Eğitim İş’e siz ne diyorsunuz diyor. Çünkü biz bir partiyle alakalı değiliz. Bizim derdimiz partiler değil. Bizim derdimiz siyaset değil. Biz çocuklarımız için kurulduk. Çocuklarımızın geleceğini nasıl daha en iyi yapabiliriz mücadelesi için kurulduk. Tüm üyelerimiz, tüm yöneticilerimizin her biri bulunduğu coğrafyada, bulunduğu şehirde, ilçede, köyde aynı kavgayı veriyor. Bir beklenti içinde olmadan acaba çocuklarımıza daha iyi bir eğitimi nasıl sunabiliriz. Bunu birileri duyuncaya kadar, görmezden gelen yukarıdakiler, gözüne parmak sokuncaya kadar söylemeye, anlatmaya devam edeceğiz. Biz bu ülkenin kurtuluşunun ve kuruluşunun nasıl gerçekleştiğini unutmadık. Vefayı, minneti unutmadık. Hayatlarını ülkemize bir vatan kazandırmak için savaş meydanlarında verenleri unutmadık. Onları unutturmaya çalışanları da unutturmayacağız. Onları yok saymaya çalışanları da unutmayacağız” dedi.

“HİÇBİR ŞEYDEN KORKMUYORUZ, HALKIMIZA GÜVENİYORUZ”

Seçilen başkan ve yönetimin arkasında genel merkez olarak sonuna kadar duracaklarını kaydeden Orhan Yıldırım, “Biz hiçbir şeyden korkmuyoruz. Arkamızda güç yok, arkamızda para babaları yok. Arkamızda partilerde yok. Arkamızda var olan tek bir şey var. Biz doğru yaptığımızı biliyoruz. Halkımıza inanıyoruz, güveniyoruz. Eğitim İş’in her şeyden vazgeçen, koltuklardan vazgeçen, karşı taleplerden vazgeçip, eğitim işte bu davada bende varım diyen her üyenin inancına sahip çıkıyoruz. Bugün burada Eğitim İş Edirne Şubesi’nin bugüne kadar yaptığı tüm emekler için Eğitim İş Genel Merkezi adına teşekkür ediyorum. Bugün burada önümüzdeki dönemi yönetmeye talip olan, tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

“YÖMETİM KURULU BELİRLENDİ”

Konuşmaların ardından gidilen seçimde 3 yıllık dönem için yeni Yönetim Kurulu; Erhan Toprak, Murat Akçay, Gonca Saygın, Hilal Seçkin Karaca, Özgür Alpay, Güngör Gerey ve Veli Emre Kurtça’dan oluştu. Denetleme Kurulu; Nedim Zobar, Olcay Dal ve Umut Atilla, Disiplin Kurulu da Nihal Duran, Musa Uludağ ve Doğu Karani’den oluştu.

Genel Merkez Delegeliklerine de Nedim Zobar, Olcay Dal, Murat  Akçay, Erol Yazla ve Ayhan Uztosun seçildi. Yeni yönetim önümüzdeki günlerde toplanarak yapacağı ilk toplantıda görev dağılımı sonrası başkanını belirleyecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.