DOLAR 32,3518 0.3%
EURO 35,1294 -0.06%
ALTIN 2.307,711,34
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22886123,32%
Edirne
18°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğitim İş’ten MEB’e uyarı!

Eğitim İş’ten MEB’e uyarı!

ABONE OL
12 Mart 2020 10:09
Eğitim İş’ten MEB’e uyarı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, 2019’un sonundan bu yana “yer değiştirme takvimi”ne ilişkin hiçbir adım atmayan Milli Eğitim Bakanlığı’nı (MEB) Eğitim İş olarak bir kez daha uyardıklarını söyledi.

Eğitim iş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, MEB’e öğretmenlerin yıllardır önemli sorunu olan tayin ve yer değiştirme takvimle ilgili tespitlerle ilgili sendikalarının verdiği resmi yazı hakkında bilgilendirmede bulundu.

“YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİNE DAİR BAKANLIĞA RESMİ UYARIDA BULUNDUK”

Eğitim İş Sendikası olarak yer değiştirme ve takvimlerde ki düzeltilmesi gerekenler hususunda bugüne kadar adımlar atılmadığına dikkat çektiklerini belirten Başkan Nedim Zobar, “2019’un sonundan bu yana “yer değiştirme takvimi”ne ilişkin hiçbir adım atmayan Milli Eğitim Bakanlığı’nı Eğitim-İş olarak bir kez daha uyardık. Bakanlığa Sendikamız eliyle giden resmi yazıda, MEB’in 10-11 Ekim tarihlerinde düzenlediği yer değiştirme konulu çalıştayın gereklerinin yapılmadığı vurgulandı. Sendikamızdan giden resmi uyarıda, söz konusu çalıştay da Bakanlığa sendikamızın da aralarında olduğu eğitim çevrelerinden çok sayıda öneri sunulduğu ve bazı önerilerin çalıştayın çalışma gruplarında dahi tamamen kabul gördüğü hatırlatıldı. O günden bugüne dek hiçbir adım atılmadığının altını çizen sendikamız, yer değiştirme süreçlerinin başladığı, takvimin açıklanacağı döneme çok yaklaşıldığına dikkat çekti. Eğitim-İş, yer değiştirme takvimine dair atılması gereken adımları Bakanlığa son kez sıraladı ve gereğinin yapılmasını talep etti” dedi.

“İLLER ARASI KADRO SAYISI ARTTIRILMALI”

Başkan Zobar “MEB’e gönderilen yazıda talepler şu şekilde sıralandı: Sıra tayini uygulamasına yeniden geçilmeli, Yer değiştirmeler öncesinde düzenleme yapılarak emeklilikten boşalacak kadroların yer değiştirmelerde kullanılabilmesi (emeklilik başvurusu yapan öğretmenlerin il/ilçe emrine çekilmesi gibi bir yöntemle) sağlanmalı, İl içi özrü bulunan öğretmenler için aynı kurumda 3 yıl çalışma şartı aranmamalı, Proje okullarında öğretmen atamalarında var olan uygulamanın kaldırılarak liyakat esaslı (Hizmet puanı ya da sınava dayalı atama gibi) atama yapılmamalı. Özellikle ortaöğretimde başlatılacak haftalık ders çizelgesi değişikliği nedeniyle ortaöğretimde yaşanacak öğrenci artışına, diğer kurumlardaki azalışa ve diğer durumlara bağlı olarak 2020-2021 planlaması yapılıp norm güncellemesi yapılmalı. İller arası yapılacak yer değiştirmelerde açılacak kadro sayısı arttırılmalı. Zorunlu hizmet bölgelerinde çalışacak öğretmenlere uygulanması gündemde olan ve 2023 vizyonunda da yer alan teşvik uygulamasının (mali, güvenlik, barınma, süre sonunda yer değiştirmede öncelik. Gibi yöntemleri içerecek şekilde) hayata geçirilerek zorunlu hizmet bölgelerinin tercih edilir hale getirilip zorunlu hizmet zorunluluğu kaldırılmalı/minimize edilmeli. Yer değiştirme takvimi yukarıdaki talepler göz önüne alınarak bir an önce yayımlanmalı” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.