DOLAR 32,5906 0.35%
EURO 34,8298 0.26%
ALTIN 2.495,680,47
BIST 9.450,08-0,78%
BITCOIN 21047925,30%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğitim sorunlarını Bakan Selçuk’a sordu

Eğitim sorunlarını Bakan Selçuk’a sordu

ABONE OL
4 Kasım 2020 11:00
Eğitim sorunlarını Bakan Selçuk’a sordu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a Edirne’deki eğitim sorunlarını sordu.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda söz alarak Edirne’deki eğitim sorunlarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

BAKAN SELÇUK’A SORULAR

CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu, Bakan Selçuk’a şu soruları yöneletti;

  1. Edirne’de iki mahallenin tek okulu olan ve kapatılan Gazi İlkokulu için bütçe ayrılmaması, bu okulun bulunduğu alana yeni bir okul yapılmasının neden planlanmadığı, mahalledeki ailelerin yaşadığı sıkıntılar konusunda herhangi bir çalışmanız var mı?
  2. Okullara pandemi döneminde bile yeterince ödenek gönderilmemesi, bu süreçte ciddi maliyet getiren temizlik malzemesi ve dezenfektan ihtiyacının ne kadarının karşılandığı, ödenek sıkıntısı sebebiyle bu ihtiyaçların giderilmesi için okul müdürlerinin sponsor arayışı içine girmesi konusunda tedbirler alacak mısınız?
  3. Uzaktan eğitime maddi olanaksızlıklardan dolayı ulaşamayan dezavantajlı bölgelerdeki okullarda eğitim gören öğrencilerimizin durumu, bu okullarda bilgisayarı ve internet ulaşımı olmayan birçok öğrencinin olması. Bu sorunları çözmek için teknik altyapı, ücretsiz internet, tablet dağıtımı gibi zorunlu çalışmaların gerçekleştirilmesinin gerekliliği yönünde bir çalışmanız olacak mı?
  4. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı başında güçlendirme çalışması ve tadilatı başlatılan ama henüz bitirilemeyen 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinin durumu, tadilat için alınan ve iptal edilen ihaleler ile ilgili kamuoyuna bilgilendirme yapılmaması. 2020-2021 eğitim- öğretim yılı başlamasına rağmen bu okulun İlhami ERTEM Anadolu Lisesi ile birlikte 2 yıldır aynı binada eğitim görmek zorunda kalmasını ortadan kaldırmak için bir çalışmanız olacak mı?
  5. Edirne’de yeterince ihtiyaç ve talep olmamasına rağmen İmam-hatip okullarına sınırsız bir şekilde yapılan harcamalar yapılıyor. Bir tanesi Kız imam-hatip lisesi olmak üzere 3 tane İmam-hatip lisesinin olmasını nasıl açıklıyorsunuz?
  6. Üniversitelere akademik kadro verilmemesi. Akademik yükselmesi gelip de kadro yokluğundan bekleyen akademisyenlerin durumu hakkında bir çalışmanız var mı?
  7. Edirne Öğretmenevini yeniden yapacağız diye yıktınız, ne zaman yapacaksınız?
  8. Okul servis esnaflarımız çok mağdur. Onlara bir destek düşünülüyor mu? Ayrıca okul servis aracı yaş sınırının 19 olmasını, okul servis esnaflarının talebi olarak dikkate alınmasını talep ediyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.