DOLAR 32,4340 0.17%
EURO 35,1209 -0.09%
ALTIN 2.323,340,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22915792,93%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğlence sektöründe kısıtlamaların kaldırılacağı günü bekliyor

Eğlence sektöründe kısıtlamaların kaldırılacağı günü bekliyor

ABONE OL
5 Şubat 2021 13:53
Eğlence sektöründe kısıtlamaların kaldırılacağı günü bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DJ Milko (Günay Başaran), etkinlik ve eğlence sektörünün bahar döneminde eski canlılığına kavuşacağını ümit ettiğini belirterek, “Sektördeki paydaşlardan edindiğim izlenimlere göre Ramazan Bayramı’ndan sonra etkinlik sektöründe kısıtlamalar kaldırılabilir” dedi.

Koronavirüs (Covid-19) pandemisi en çok eğlence sektörünü etkiledi. Sektörün beslediği birçok iş kolunda hizmet verenler ise online etkinliklere yöneldi. Ancak bu alanda yeteri kadar talep oluşmadı. Eğlence sektörünün önemli bir aktörü olan DJ’ler de pandeminin ağır koşullarında mesleklerini icra etmeye çalışıyor.

Eğlence sektörünün yakından tanıdığı DJ’lerden Dj Milko (Günay Başaran), pandemide eğlence sektörünün durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “DJ Milko” ismiyle tanınırlık elde eden Başaran, koronavirüs pandemisinden dolayı projelerinin ertelendiğini ya da iptal olduğunu ifade etti. Etkinliklerde dinleyicilerle etkileşimli bir bağ kurduklarını; ancak pandemiden dolayı bu bağın koptuğunu kaydeden tecrübeli DJ, “Pandemiyle beraber online etkinliklere ya da bazı yayınlara katılıyoruz. Ancak fiziki ortamdaki etkileşimi ve ambiyansı oralarda yakalayamıyoruz. Pandemi müzik sektörünü neredeyse yok etti. Canlı etkinlikler ve performanslar tamamen iptal oldu. DJ’ler, Sanatçı’lar ,Club’ler kısaca eğlence sektörü bu süreçte zor durumda kaldı. Yeni normal döneme adapte olmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“SEKTÖR BAHARDA ESKİ CANLILIĞINA KAVUŞABİLİR”

DJ Milko, pandeminin eğlence sektörünü de dijitale dönüştürmeye başladığını; sektörde hizmet verenlerin dijital veya online etkinliklere yöneldiğini belirterek, 2021 yaz sezonu öncesi etkinlik ve eğlence sektörünün fiziki ortamlarda faaliyetlerine başlayacağını öngördüğünü söyledi. DjMilko, “Bahar döneminde etkinlik ve eğlence sektörü eski canlılığına kavuşacaktır diye ümit ediyorum. Sektördeki paydaşlardan edindiğim bazı bilgilere göre Ramazan Bayramı’ndan sonra etkinlik sektöründe kısıtlamalar kaldırılabilir. DJ’ler ve Sanatçılar olarak insanlara etkinlik alanı atmosferini yaşatmayı özledik. Umarım pandemi sona erer ve sektörümüz eskiye döner” ifadelerini kullandı.

DJ Milko, canlı müzik ortamının online ortamlarda çok fazla etki yaratmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti; “İnsanlar müziği canlı dinlemeyi seviyor. DJ’ler; konserlerde, eğlence mekanlarında ya da özel etkinliklerde ortamda bir sinerji oluşturur. Canlı iletişimle insanlar müziğin tadını çıkarır. Müzikle beraber insanların eğlence arzularını yerine getiriyoruz. Pandemiden dolayı müzikli etkileşime ara verdik; ancak önümüzdeki sezon yine mekanlar da, sahnede ve setup başında olmak istiyoruz”

Pandemi sürecinde evindeki stüdyosunda çalışan deneyimli DJ, sektördeki trendleri takip ederek, kendini geliştirmeye çalıştığını vurguladı. Birçok ünlü dizide de oyunculuk yapan DJ Milko, dizilerde oynamaya devam edeceğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.