DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2069710-1,73%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Egzama hastalığına bitkisel öneri

Egzama hastalığına bitkisel öneri

ABONE OL
7 Eylül 2020 11:57
Egzama hastalığına bitkisel öneri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlar birçok vatandaşın derdi haline gelen egzama hastalığı için Aktar Kamil Güvenbaş önerilerde bulundu. Son yıllarda insan vücudunda çok sık görülen saç egzaması, tırnak egzaması ve vücutta çıkan pul pul olan egzama ile birçok kişi ilk baş hastanelerin yolunu sonra aktarlarını yolunu tutuyor.

Kendilerine gelen birçok egzama hastasına verdiği önerilerle olumlu dönüşler aldığını söyleyen Aktar Kamil Güvenbaş egzamanın beslenme sorunu ile alakalı olduğunu belirtti.

“EGZEMA BESLENME ALIŞKANLIĞI İLE İLGİLİ BİR ŞEY”

Kendisine egzama çıkan kişilerin stresle alakalı düşüncelerle geldiğini söyleyen Güvenbaş, “Egzamada doktora gittiğimizde tıp şu anda çare olarak bazı öneriler olsa da çok büyük çareler bulamıyorlar. Stres kaynaklı diyorlar. Bana gelen insanlarında çoğunluğu stres kaynaklı oluştuğunu düşündükleri için olayı çaresizlik olarak görüyorlar. Aslında egzama tamamen beslenme alışkanlığı ile ilgili bir şey. Eskiden günümüzde böyle egzama diye bir şey yoktu. Şu anda bana 5 yaşında egzama olmuş ya da şeker hastası olmuş çocuklar geliyor. Neden? Çünkü çocuklar sadece cips, jelibon, tatlı, çikolata yiyor. Bu ürünlerin yüzde 90’ının içerisinde glikoz şurubu tarzında ürünler ya da nişasta bazlı ürünler ya da açlığı tetikleyen, yedikçe yedirten ürünler olduğu için bunlar ihtiyaçtan fazlasını vücut atamıyor. Bu ürünler düzenli olarak kullanıldığında kullanıldığında bağırsaktaki faydalı bakterileri öldürüyor. Bağırsaktaki faydalı bakteriler ölünce vücut bu sefer insülin üretemiyor ve bu sefer habire yağ ve şeker emilimi artıyor. Vitamin emilimi olmayınca otomatik vücut çökmeye başlıyor. Vücuttaki en önemli ortam bir bağırsak, iki karaciğer, üç böbrek ondan sonra kalp ve beyin gelir. Sıralamada biz faydalı bakterileri bağırsaklara, ikincisi olarak da karaciğere. Temizlediğiniz takdirde egzama ile ilgili problem tamamen geçiyor. Bununla ilgili referansım olarak iyileşmiş askeri personelim var, müşterilerim var. Biz boy, kilo ve kişinin yaşam stiline göre ürünleri eleyerek bazı ürünleri eleyerek bazılarını tavsiye ediyoruz Karaciğeri temizleyen her ürün kilo vermeyi sağlar. Buna maydanoz, limon kanı sulandırdığı için, enginar, devedikeni, zerdeçal, ginseng ve balık yağ, çörek otu yağı ”dedi.

“SAÇ EGZEMASI”

Saç egzamasına değinen Güvenbaş “Ben kişiye bakarak sıkıntısına göre söylerim. Örneğin saç egzaması için gelenlere buradan sadece bir ya da iki kapsül destek, saç bakım yağları ile beraber uygun şampuan verdiğimizde saç egzaması geçiyor. Saç egzaması saç diplerinin kuru olduğundan kaynaklanmıyor. Mercekle zumlayıp baktığımızda saç diplerindeki aşırı yağlanmadan, kepeklenmeden kaynaklanıyor”dedi.

“EGZEMA ÖNERİLERİNDE OLUMLU DÖNÜŞLER”

Güvenbaş, “Saç için farklı, tırnak için farklı ya da vücut için farklı. Bu ürünler için bize danışıldığı takdirde en iyi şekilde tavsiye ediyoruz. Üstelik geri dönüşlerde olumlu olarak dönüşler var. Çaresiz olduklarını düşünmesinler. Tıp olarak alternatif tıpında normal tıp kadar ileri olduğunu, günümüzdeki ilaçların 700-800 sene önceki ilaçlar olduğundan dolayı doğal bitkilerden kullandıklarından dolayı egzama kendiliğinden iyileşmektedir. Artı ilave olarak br kaç krem verdiğimizde problem kalmıyor”dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.