DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2075299-1,89%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Ekonomi en kötü günlerini yaşıyor”

“Ekonomi en kötü günlerini yaşıyor”

ABONE OL
28 Ekim 2020 10:10
“Ekonomi en kötü günlerini yaşıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, geldiği Edirne’de esnaf ziyareti yaparak, partisinin il başkanlığı binasını açtı. Partisinin 1. Olağan Genel Kurulu’na da katılan Babacan, Türkiye ekonomisinin şu anda son 20 yılın en kötü günlerini yaşadığını söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Genel Kurulu ve İl Başkanlığı binasının açılışını yapmak üzere Edirne’ye geldi.

Partililer tarafından gişelerde karşılanan Babacan, kent merkezinde Ali Paşa Çarşısı ve Arasta Çarşısı ile Balık Pazarı ve Saraçlar Caddesi’ndeki esnafları ziyaret etti.

DEVA Partisi Edirne İl Başkanlığı binasının da açılışını gerçekleştiren Babacan, ardından kentte bir restoranda düzenlenen partisinin 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

“DEVA PARTİSİ’NE TÜM TÜRKİYE’NİN İHTİYACI VAR”

Partisinin 9 Mart tarihinde farklı kesimlerden, farklı dünya görüşü ve kimliklerden oluşan 90 kurucu üye ile yola çıktıklarını belirten Babacan, “Teşkilat mensuplarımız ve gönüllerinizle şu anda binlerce, on binlerce kişilik bir aile haline geldik.  Hızla genişleyen kadrolarımız ülkemizin DEVA Partisi’ne ihtiyacını tüm Türkiye’ye gösteriyor. İhtiyaç vardır çünkü uzun süredir ülkemiz çok kötü yönetiliyordu. İhtiyaç vardır çünkü halkımızın dertlerini dinleyen anlayan ve bu dertlerin çözümüne talip olan kimse yoktu. İhtiyaç vardı çünkü hukuk uzun süredir yerlerde sürünüyordu, demokrasi can çekişiyor, ekonomi ağır bir kriz içindeydi. Eğitim, sağlık tüm alanlar kötüye gidiyordu. İşte biz ülkemizin demokrasi ve atılım a şiddetle ihtiyaç duyduğu bir ortamda, partimizi kurduk. Deva Partimizi Edirne’den Ardahan’a, Antalya’dan Rize’ye Konya’dan Diyarbakır’a varana dek geniş kesimlerin bize seslenmesiyle kurduk” dedi.

“EDİRNE’DE Kİ GARSON BULGAR GELSE DE LEVA HARCASA DİYOR”

Babacan, parti olarak yaptıkları kamuoyu yoklamaları ve araştırmalarında vatandaşların işsizlik, hayat pahalılığı ve ekonomiden dert yandığını dile getirerek, “Vatandaşımızın problem sıralamasında ekonomi ilk sırada. Gerçekten de Türkiye ekonomisi şu anda son 20 yılın en kötü günlerini yaşıyor. Günbegün fakirleşiyor. Elimizdeki para değer kaybediyor. Paramız pul oldu arkadaşlar ve bugün şöyle bir Çarşı ziyareti yaptık geldik buraya. Bulgaristan sınır komşumuz orada lokantalara da uğradık. Oradaki garson arkadaşlar diyor ki, eskiden Bulgarlar gelir de bahşiş bırakırdı diyor. Paramı hiçbir değeri olmadığı için onu çöpe atardık diyor. Bugün leva 5 lira neredeyse 5 lira ve keşke Bulgarlar gelse de biraz Leva harcasalar diye esnafımız dört gözle Bulgar komşularımızı bekliyor. Bakın Bulgaristan’ın para birimi ne Türkiye’nin para birimi karşılaştırıyoruz burada. Aslında işler nereden nereye gelmiş ” dedi.

“TARIMDA YANLIŞ POLİTİKALAR İŞLENİYOR”

Edirne aynı zamanda bir tarım şehri olduğuna işaret eden Babacan, “İzlenen yanlış tarım politikalarında çiftçilerimiz zor günler geçiriyor. Herkes kredi ve borçla, borcun faizi ile mücadele ediyor. Kur arttıkça mazot. Fiyatları artıyor, gübre fiyatları artıyor, ilaç fiyatları artıyor. Merkez bankası 120 milyar dolarını 1 buçuk senede sata sata erittiler. Çünkü kura bakmıyoruz diyorlar. Ama bu ülkenin çiftçisi bakıyor. Esnafı bakıyor. Bilmiyorlar mı akaryakıt, yaktığımız elektrik dövizle. Bir de kura bakmıyoruz diyorlar. Bakmıyorsanız sizin işiniz ne?” dedi.

“ESNAFIN HALİ İÇLER ACISI”

Edirne kent merkezindeki esnafları da ziyaret ettiğini belirten Babacan, “Ali Paşa, Bedesten, Arasta Edirne’nin tarihi çarşıları. Edirne’de dükkanlar kapalı. Ama yaptıkları sadece kirayı bugün ödeme daha sonra öde. Hem işlemeyenin kirası var hem önceki aylardan kira ödemeleri var. Üst üste çakışmış. Zaten ekonomi kötü, işler zayıf. Esnafımızın durumu gerçekten kötü. Geliyorlar şikayet ediyorlar, arkadan birisi gelip diyor, o kadar yüksek sesle söyleme biri duyar diyor. Esnaf halini anlatmaktan korkuyor bu ülkede. Yazık değil mi bu ülkenin insanına. Korku salarak yöneten bir iktidarın artık bu ülkeye faydası olmaz” dedi.

“EDİRNE’Yİ AÇİK HAVA MÜZESİNE DÖNÜŞTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

DEVA Partisi olarak Türkiye’nin dört bir köşesinde olduğu gibi Edirne’de de gerekli kazı ve restorasyon çalışmalarıyla, tarihi dokuyu ön plana çıkartarak Edirne’yi adeta bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Babacan, “Nitekim mevcut yönetim şuanda ki tarihi eserleri bile korumakta zayıf kaldı. Selimiye Cami’ne gittik, baktık tavanlarda sular akmış. Bakım onarım gerekiyor. Sordum arkadaşlara, dediler ki İstanbul’dakilerle başlamışlar, biz sıraya girdik daha sonra. Uzunköprü’ye bakıyoruz, yüzlerce yıllık bir eser 575 yıldır ayakta ama o da ihmal ediliyor. Ülkenin kaynakları çarçur edilince, memleketin hali böyle olur” dedi.

“EDİRNE’DE Kİ ROMAN VATANDAŞLARİMİZDA NASİBİNİ ALDI”

Babacan, “Edirne’nin her yoğun yağışta sulara gömülmesine razı değiliz. Bu şehir sele mahkum değil. Alt yapının iyileştirilmesi ve sel felaketinin önlenmesi içinde gerekli tedbirlerin alınması şart. Bugünkü yönetimin tek tipçi anlayışı ülkemizde farklı kimliğe sahip pek çok vatandaşımızı incitiyor maalesef. Edirne’de ki roman vatandaşlarımızda bundan nasibini aldı maalesef. Açılım diye çıkılan yol, sözde kaldı. Devlet Roman kültürünü korumayı, desteklemeyi, geliştirmeyi mutlaka kendisine görev edinmeli. Devlet tüm vatandaşlarının hakkını tanımak zorundadır. Bunlar pazarlık konusu, açılım konusu değildir. Edirne’ye ve Türkiye’ye deva olmaya hazırız. Edirne hazır mı?” dedi

DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda da Türkiye’nin 2002 yılında yaşanan siyasi ve ekonomik tablonun 18 yıl sonra yeniden benzeri ile karşı karşıya kaldığını anlatarak, “Maalesef tam 18 sene sonra 2020 senesinde yine benzer bir tablo ile karşı karşıyayım. Tüm bunlara ilaveten kazanımlarını bir bir geri veren, enflasyon ve hayat pahalılığı ile kavrulan, milli parası her geçen gün değer kaybeden, siyaset ile kurumları arasında problemler baş göstermeye başlayan, adalete güvenin kalmadığı yine eski bir Türkiye tablosu. İşte bu sebeplerle ülkemiz için yeni bir ses, yeni bir nefes olma yolunda bir zaruret üzerine, biz bu güzel yola çıkmış bulunuyoruz. Bu vicdanı sorumluluğu hissederek elimizi taşın altına koymak için hep beraber kendi kurucu eğitimle birlikte bundan tam 3 ay önce bu güzel yola çıktık ve Edirne’de çalışmalarımıza başladık. Bugün karşınızda Edirne 1. Olağan kongresini gerçekleştiriyoruz. Biz teşkilatlarımız oluştururken şöyle bir destur ve ilke ile yola çıktık. Siz eğer doğru bir yapı kurarsan onun için de yanlış insanlar barınamaz. Eğer yanlış bir yapı kurarsanız zaten doğru insanlar onun içinde durmaz kaçar gider. Bu ilke ve desturla kurduğumuz bütün teşkilatlar birbirine kenetlendi, büyüdü, gelişti ve bugün bu salonda bu kongreyi gerçekleştirmemize olanak verdiler” dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen tek liste ile gidilen seçimlerde DEVA Partisi İl Başkanlığı’na Kerem Arda seçildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.