DOLAR 32,4007 0.15%
EURO 35,3652 0.14%
ALTIN 2.323,350,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22903802,74%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

El emekleri yurt dışında tanıtılacak

El emekleri yurt dışında tanıtılacak

ABONE OL
30 Eylül 2021 10:28
El emekleri yurt dışında tanıtılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, kırsalda yaşayan kadınlar için proje hazırlayacaklarını belirterek, köylerde halen yapılan geleneksel el işi ürünlerini yurt dışında tanıtmak istediklerini belirtti.

TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, kentte bir restoranda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği toplantıda, gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgi verdi.

“2 YILDIR PANDEMİ NEDENİYLE İŞLER DURDU”

Yaptıkları projelerle kaldıkları yerden devam etmek istediklerini kaydeden Elmas Aslan, “Her zaman ki gibi bugün de birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bu gücü görüyorsunuz. Türkiye ekonomiyi konuşuyor, bizlerde ekonomiyi temsil ediyoruz. Tüm dünyada ve ülkemizde yaklaşık 2 yıldır pandemi nedeniyle işler neredeyse durdu. Bizler, yapacağımız projelerle kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. 2007 yılından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin kurduğu Kadın Girişimciler, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında birlik ve beraberlik içerisinde her zaman örnek olmuştur. Aynı istikamette devam etmek istiyoruz, devam ediyoruz” dedi.

“EDİRNE OLARAK PROJE CANAVARIYIZ”

Proje ve kadın anlayışına göre kırsala inmek gerektiğini savunan Elmas Aslan, “Biliyorsunuz, Edirne bir serhad şehri, sınır şehri. Türkiye genelinde 81 il arasında önemli bir şehiriz. Sınır ötesi işbirliği projelerimiz oluyor. İPA projelerimiz oluyor. 2007’den bu yana Bulgaristan’da 3 tane kardeş şehir projeleri oldu. Yanbol, Burgaz, Haskova gibi. Yunanistan’da yine aynı şekilde çok başarılı projelere imza attık. Ekibimiz çok güçlü. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bugün gördüğünüz gibi tüm arkadaşlarımızla beraber yan yana devam ediyoruz. Biz Edirne olarak proje canavarıyız. Her yaptığımız projelerden takdir almışızdır. Bizim proje anlayışımızda, kadın anlayışımızda daha çok kırsala inmek yer alıyor. Köydeki kadınlarımızdan bizim için girişimci. Yeni projemizde, Yunanistan ve Bulgaristan’ın yanı sıra daha da ilerilere gidip Hollanda, İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerdeki temaslarımız ile kırsaldaki kadınlarımızın el emeklerini oralara taşımayı hedefliyoruz” dedi.

“YURT DIŞINDA TANITMAK İSTİYORUZ”

Hazırlayacakları proje ile kırsaldaki kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünleri dünyaya tanıtmak istediklerini belirterek, “Köylerde halen geleneksel el işi ürünlerden çetik ve yemeni yapılıyor. Yurt dışı gezilerimde Türkiye’deki el emeği ürünlere ilgi duyuluyor. Bunların başında yemeni ve başörtüsü, çetik ve patik geliyor. Bu tür ürünler yurt dışında çok rağbet görüyor. Hazırlayacağımız proje ile kadınlarımızın el emeği ürünlerini yurt dışında tanıtmak istiyoruz” dedi.

Aslan, attıkları adımlarda destek bulduklarını, bu yeni projenin de kolay olmayacağını ve başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere birçok kurumdan destek bulacağını ifade ederek, “El birliği ile hep beraber ilçelerimiz ile beraber bu işin altında kalkacağız. Bu projede serhad şehrimiz Edirne’den taşacak. Yol haritamızı belirledik” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.