DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20696203,92%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

El konulan pankarttaki kişi, Bruce Willis çıktı

El konulan pankarttaki kişi, Bruce Willis çıktı

ABONE OL
22 Eylül 2022 10:49
El konulan pankarttaki kişi, Bruce Willis çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Yerli ve Milli Escobar’ pankartı ile uyuşturucu ile mücadelede farkındalık için astıkları pankartların mahkeme kararı ile indirilmesine itirazda bulunan Zafer Partisi Edirne İl Başkanlığı, yaptıkları açıklama ile pankarttaki gözüken kafanın Hollywood yıldızı Bruce Willis olduğu belirtildi.

“PANKARTTA KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET SUÇU İŞLENDİ DENİLEREK EL KOYMA KARARI VERİYORLAR”

Zafer Partisi Trakya Bölge Teşkilatlanma Başkanı Kürşad Şendal; “Zafer Partisi geçen hafta içerisinde tüm yurtta bulunan il ve ilçe başkanlıklarımızın bulunduğu binalar üzerinde yerli ve milli Escobar yazılı Türk gençliği ve Türk ailelerini uyarmak maksatlı uyuşturucu ve uyuşturucu çeteleri ile mücadele edilmeli, mücadele edeceğiz görsel temalı farkındalık çalışması kapsamında pankartlarımızı astık. Zafer Partisi’nin uyuşturucu ve uyuşturucu. Mücadele farkındalık çalışması çerçevesinde bu pankarttan rahatsız olan bazı çevreler tüm Türkiye’deki il ve ilçe başkanlıklarımıza asılan söz konusu pankartı, hiçbir mahkeme kararı olmaksızın. indirilmeye çalışılmasının yanı sıra genel merkez binamıza da asılan üzerinde yerli ve milli escobar yazılı bir Hollywood sinema oyuncusunun fotoğrafının bir kısmının yer aldığı. Söz konusu pankart gece saat 3.45 sularında kolluk güçlerince yine üstüne basa basa söylüyorum mahkeme kararı almaksızın genel merkezimizdeki pankartın iplerinin kesilmesi suretiyle kaldırılmıştır. Bizler de Zafer Partisi il binamıza 16 Eylül 2022 tarihinde astığımız pankartta uyuşturucuya karşı olunması, uyuşturucudan Türk gençliğimizi, Türk ailelerimizi korumak ve kollamak gerekliliğiyle vurguda bulunmak üzere bu farkındalık çalışmasına katkıda bulunduk. Ancak aynı gün Edirne İl Başkanlığı’nın astığı afişe el konulmasına ilişkin Sayın Mahkemece hukuk fakültelerinin ilk sınıfının birinci dersinde ders niteliğinde okutulacak dikkat çekici, üzücü bir karar vermiştir. Olsa olsa hukukun değil de magazin ya da mizahın konusu olabilecek bu karar, bizlere akşamdan sonra saat 20.30’da tebliğ edilerek pankartımıza mahkemenin kararıyla kolluk güçlerimize el konulmuştur. HDP’nin kongrelerinde PKK’nın paçavralarına el konulması için hiçbir girişimde bulunulmayan mahkemelerin Zafer Partisi Edirne İl Başkanlığı’nın asmış olduğu pankartı kaldırma kararı alması oldukça manidardır. Kararda gerekçede kısaca Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ’ın açıklamaları ve son dönemdeki siyasi tartışmalara işaret edilerek kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret suçunun işlendiği iddiasını afişteki resmin Türkiye Cumhuriyeti’nin bakan düzeyindeki bir kamu görevlisini kastettiği yönünde toplumsal bir algı oluştu ifadesiyle gerekçelendirilerek 52/71 sayılı yasanın 177.maddesine göre el koyması kararına varıyorlar”diye konuştu.

“PANKARTIMIZDA BRUCE WİLLİS, MAHKEMENİN KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET VAR DEDİĞİ BAKAN KİM?

Mahkemenin kamu görevlisine hakaret içerdiği gerekçesi ile el koydurduğu pankartın Bruce Willis’in fotoğrafı olduğunu duyuran Kürşat Şendal “Bizim astığımız pankartımız yerli ve milli Escobar pankartımız bu. Biz bu pankartı astık. Bu pankartın aslındaki kafası görülen kişinin gerçek resmi de bu. Hollywood yıldızı Bruce Wills. Bruce Wills’in kafasıyla bu kafayı özdeşleştirerek bir bakan denilmek istenmiştir. Karar da bu yazılı Savcılık tarafından afişteki kişinin kamu görevinde bulunan adı ve hangi makamda olduğu belirtilmeyen bir bakan olduğu karar içerisinde geçirilmiş. Ve doğrudan niyet okuma yapılmıştır. Ve yine savcılık tarafından kimin işaret edildiği belli olmayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bakan düzeyindeki kamu görevlisi ifadesiyle muğlak biçimde hangi bakan olduğu belirtilmemiştir. Soruyoruz; bu bakan kim? Eski bir bakan mı? Görevde olan bir bakan mı? Sayın mahkeme gerçekten bu Sayın Bakan’ın kim olduğunu biliyor iseniz kamu ile paylaşmanız gerekmez mi? Sayın mahkemeyi bir kez daha soruyorum. Sayın hakimliğin Türk Ceza Kanunu’na yeni bir suç ihdas ettiği toplumsal algı yoluyla kamu görevlisine hakaret var dediği bu bakan kim? Alnı açık, başı kel. Tüm ve tüm eski ve yeni bakanlarımızı zan altında bırakmaya hiçbir kurum ve kuruluşun hakkı yoktur, olmamalıdır. Sayın mahkemenin ve Sayın. Hakimin kararı tam anlamıyla niyet okumadır. Evrensel hukuk zorlarına göre tüm hukuk insanları bilir ki suç olmayan bir eylemden dolayı yargı niyet okuyarak işlem yapamazsınız”dedi

“PANKARTIMIZA EL KOYMA KARARINA KARŞI İTİRAZ DİLEKÇEMİZİ SUNDUK”

Şendal “Sayın mahkemenin vermiş olduğu niyet okumalı pankartımıza el koyma kararına istinaden anayasal hakkımızı kullanarak süre ve tutum içerisinde gerekçelerini Sayın Mahkemeye, Zafer Partisi İl Başkanlığımızın sunduğu itiraz dilekçemiz ile az önce itirazımızı yapmış bulunmaktayız. Demokrasi ve hukuk mücadelesini. ve usanmadan sürdürecek olan Zafer Partisi ve Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ ile tüm mücadele arkadaşlarımızın yüklendiği Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği ülküsü ile bilim birlik barış. Meşalesi altında Türk milletinin onurluca yaşaması için terör, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı ile çetelerine karşı her zamanki dik duruşumuzu, her yerde ve her şartta sergileme. konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ne mutlu Türk’üm diyene. Zafer Türk milletine inanan ve adananlarındır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.