DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20832633,09%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

El sanatları sergisi açıldı

El sanatları sergisi açıldı

ABONE OL
25 Aralık 2021 11:25
El sanatları sergisi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Halk Eğitim Merkezi ve Edirne Kültürünü ve El Sanatlarını Tanıtma Derneği işbirliğinde kentteki bir AVM’de geleneksel el sanatları sergisi açıldı.

Sergiye Edirne Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp Halk Eğitim Müdürü Şeref Uz, Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran Bali katıldı. 10 sanatçının Kağıt işlemeciliği, kispet, sepetçilik, mis sabun Edirnekari gibi ürünlerinin yer bulduğu sergi 3 gün boyunca AVM’de Edirnelilerin ilgisine sunulacak.

“GEÇMİTE OLDUĞU GİBİ BUGÜNDE, YARINDA OLACAK DEĞERLERİMİZ”

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, “Müdürlerimiz ve öğretici ustalarımıza teşekkür ediyoruz. Geleneksel el sanatlarını büyük bir özveri ile canlı tutmaya çalışıyorlar. Geleneksel el sanatlarını geleceğe taşımak açısından çok önemli çalışmalarda bulunuyorlar. Bu açıdan da kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bunlar bizim geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da olacak değerlerimiz ve taşınması gereken değerlerimiz” dedi.

“BÜYÜK İLGİ GÖRÜYORUZ”

Birbirinden farklı birçok ürün sergilendiğini ve bu ürünlerin yurtdışına satıldığını da söyleyen Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeref Uz, “Sergimiz 3 gün sürecek. Burada geleneksel el sanatları alanında 10 tane sanatçımızın ürünlerini sergiliyoruz. Amacımız bu eserleri hem yerli hem de yabancı misafirlere tanıtmak. Hem de bu alanda emek ve çaba sarf eden usta öğreticilerimizin emeğinin karşılığını maddi ve manevi olarak almalarını sağlamaktır. Büyük ilgi görüyoruz ve gerçekten mutluyuz. Halk Eğitim Merkezi olarak birçok alanda kurslarımıza devam etmekteyiz. Mis sabunculuğu, kıspet, Edirne Kari, sepetçilik, kağıt işlemeciliği gibi birbirinden farklı ürünler burada sergileniyor. Bu ürünlerin bir kısmı yurt dışına sipariş edilmektedir. Örneğin kispet ürünlerimiz tamamen yurt dışına satılmaktadır. Balkanlarda güreş büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla güreşi yapan insanların torunları da hala ilgisini devam ettirmektedir. Edirne olduğu sürece Kırkpınar, Kırkpınar olduğu sürece kıspette olacaktır. Bizde üretmekten büyük onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.