DOLAR 32,5921 0.11%
EURO 35,0257 0.52%
ALTIN 2.424,680,08
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095206-3,67%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

El sanatları ustaları Edirne’de buluştu

El sanatları ustaları Edirne’de buluştu

ABONE OL
15 Haziran 2022 10:36
El sanatları ustaları Edirne’de buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de bu yıl ilk kez düzenlenen ve 23 şehirden 49 sanat dalında 51 sanatçının yer aldığı Edirne Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali başladı. Festival kapsamında sanatseverlerle buluşan ustalar, çok sayıda geleneksel el sanatında hünerlerini sergiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Edirne’de ilk kez düzenlenen Edirne Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali, valilik önünde oluşturulan kortejin Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüyüşü ile başladı. Törene; Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, kentin potansiyelini her geçen gün ileriye taşımak için düzenlenen etkinlikleri önemli bulduklarını belirterek, “Osmanlı’ya yaklaşık bir asırlık başkentlik yapmış Edirne’nin sahip olduğu değerleri, coğrafyası, tarihi dokusu ve turizm potansiyeliyle de inanılmaz bir ahenk ortaya çıkartmaktadır.  Kentin potansiyelini her geçen gün daha da ileriye taşımak için bu tür etkinlikleri oldukça önemli buluyoruz. Bugün düzenlenen etkinlikte de çeşitli medeniyetlerin ve kültürlerin beşiği olan Edirne’mizde aynalı süpürge, ebru, hüsnühat, Edirnekari, mis meyve sabunu, kispet, çini, minyatür talika gibi birçok el sanatı günümüzde de yaşatılmaya devam etmekte ve örneklerini hep birlikte görmekteyiz. El sanatları geçmişin kültürel değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasında yazılı kaynaklar kadar önemli aynı zamanda son derece etkili bir iletişim aracıdır” ifadelerini kullandı.

İbiş, bu tür etkinliklerle sanatçıları, halkı ve yerel yönetimleri bir araya getirerek, bu sayede kültürel çeşitliliğin korunmasına ve kültürler arası diyalogun geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belitti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş de festivallerin el sanatları ustaları için önemli bir paylaşım ve bilgi alışverişi ortamı sağlandığına işaret ederek, usta ve çırak ilişkisinin kültürümüzü yaşatma noktasında anahtar rol üstlendiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş ve protokol üyeleri Edirne Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali’nin açılış kurdelesini kesti.

Ardından Vali Kırbıyık, Genel Müdür İbiş ve beraberindekiler kurulan stantlarda her biri alanında usta olan el sanatları ustalarının performanslarını izleyerek, ustalardan bilgi aldılar. Festival 19 Haziran’a kadar devam edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.