DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2081212-1,76%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elektrikli araç altyapısını geliştiriyor

Elektrikli araç altyapısını geliştiriyor

ABONE OL
7 Şubat 2020 15:10
Elektrikli araç altyapısını geliştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alman E.ON’un, Romanya’da kurduğu son istasyon ile Iasi-Gheorgheni-Targu Mures rotasında elektrikli araçlar güvenli şekilde seyredebilecek.

AB’nin ulaştırma altyapısı çerçevesinde, Romanya’da elektrikli araçlar için altyapı çalışmaları devam ediyor. E.ON Energia Romanya, Ocak ayı sonunda, Romanya’nın merkezindeki Targu Mures’te bulunan MOL yakıt istasyonunda elektrikli araçlar için yeni bir hızlı şarj istasyonu açtığını açıkladı. Açılan istasyonla birlikte Iasi-Gheorgheni-Targu Mures şehirleri üzerindeki elektrikli otoyol tamamlandı.

Benzer altyapı, Targu Frumos, Roman, Bacau ve Adjud’da şarj istasyonları ile Iasi-Bükreş rotası için de geliştirildi. Böylece, elektrikli otomobil sahipleri artık Iasi, Targu Frumos ve Cristeşti, Tashca, Gheorgheni, Sovata ve Targu Mures kentlerinde bulunan şarj istasyonlarıyla tüm Iasi – Targu Mures rotası boyunca araçlarını kullanabilecek.

Şimdiye kadar, E.ON Energia Romanya, 7’si Iasi-Gheorgheni-Targu Mures rotasında olmak üzere 15 elektrikli şarj istasyonu kurdu. Diğer 8 tanesi ise yerel yerleşim yerlerinde bulunuyor.

Ulaşım ağlarının Avrupa geneline genişletilmesini hedefleyen AB’nin ulaşım altyapısı 2014-2020 döneminde 50 milyar euro bütçe ayrılan Avrupa’yı Birleştirme Mekanizması (Connecting Europe Facility- CEF) aracılığıyla finanse ediliyor. CEF ile, ulaştırma, enerji, geniş bant ve dijital hizmetler alanında sürdürülebilir, yüksek performanslı ve bütünleştirilmiş Trans-Avrupa Ağları’nın desteklenmesi amaçlanıyor. CEF) programı aracılığıyla Avrupa fonlarından ortak finanse edilen NEXT-E projesinin bir parçası olarak E.ON Energia Romania Romanya’da 19 adet, MOL ise 21 adet hızlı elektrikli şarj istasyonu kuracak.

(https://hayat.ro//)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.