DOLAR 32,3436 0.24%
EURO 35,1046 -0.16%
ALTIN 2.307,391,33
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22910033,30%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elektrikli bisikletlere talep patlaması

Elektrikli bisikletlere talep patlaması

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:17
Elektrikli bisikletlere talep patlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de pandemi sürecinde normale dönüş takvimi ile beraber insanlar yaz sıcaklarında elektrikli bisikletlere çok rağbet ettiği öğrenildi. Teknolojinin bisiklet sektörüne yaptığı dokunuşla, bisikletçileri de heyecanlandıran bu yenilik, Edirne’de bayır, yokuş gibi yerlerin çok olması ile elektrikli bisiklete olan talebi patlattı.

“ELEKTRİKLİ BİSİKLETE TALEP ARTTI”

Elektrikli bisiklete talebin yüksek olduğunu aktaran Edirne Kerimoğulları Bisiklet Satış sorumlusu Mahmut Arı, “Yaklaşık 3 yıldır Edirne’de bisiklet sektöründe satıştan kiralama, yedek parça servisi olarak hizmet veriyoruz. Elektrikli bisiklete talebin artmasında pandemi tabiki etkili ancak, orta yaş ve üstü insanların talep etmesi ve bisiklet kullanırken eforun düşük olduğu, her türlü yolda, yokuşta rahatlıkla kullanılabiliyor. Bir vatandaş bisiklete bindiği zaman iş kıyafetleri ile de kullanabilmeli, yokuş çıkarken, uzun yol yaparken yorulmak anlamında daha düşük efor harcayarak fazla keyif almak istiyor. Bunu sağlayan bisikletlerde elektrikli bisikletler. Bunlarda hem teknolojik olarak hem yapı olarak nasıl otomotiv sektöründe elektrikli önlenemez bir şekilde geliyor, bu bisiklette de bu geçerli. Ne kadar olumsuz olsa da kullanıcı elektrikli bisiklete bindikten sonra bunun aslında kullanmadan deneyimlenmeden, anlaşılmayacağını anlıyor. Bir insan eğer ki elektrikli bisiklete ön yargılı davranıyorsa kesinlikle daha önce kullanmamıştır. Deneyimleyen biri de normal bisiklete nazaran maliyetleri yüksek olsa da tercihen uzun ömürlü olması ve artık firmalarında servis ve yedek parça anlamında bisiklet üzerinde aşağı yukarı her il ve ilçenin servislerinin bulunması daha çok ulaşılabilir hale getiriyor. Özellikle pandemi sürecindeki insanların sosyalleşme anlamında bisiklete yönelmelerinin sebebi çok rahat ulaşılabilir olması ve çok rahat bir şekilde istedikleri gibi gidebilir olmaları da etkili” dedi.

“BU BİSİKLETLER RAMPA, YOKUŞ, BAYIR GİBİ YERLER İÇİN ÇOK TERCİH EDİLİYOR”

İnsanların artık kullandığı ürünlerde teknolojik farklılıklar istediğini dile getiren Mahmut Arı “Elektrikli bisikletin Edirne üzerinde düşünürsek, merkez Saraçlar, Kaleiçi dışındaki örnek yokuşun olduğu mahalleler Kıyık, Esentepe gibi bölgeler elektrikli bisiklet için en önemli rotalar. Kullanıcılarda zaten özellikle oralarda gidip binerken tercih ediyorlar. Aslında normal bisiklet gidebilir, ama alışık değilsek ve sportif olarak biraz kondisyon anlamında düşüksek, elektrikli olmayan bisiklet çok fazla yorar. Kullanıcı örnek evinden çıkıp iş yerine gidiyor, akşamda evine dönmek istediği zaman gelirken rahat indiği yolda dönerken problem yaşayabilir normal bisikletle. Elektrikli olanda bu çok daha keyifli. Artı biraz da insanlar kullandığı ürünün teknolojik olmasını istiyorlar. Hem rengi, hem tasarımı hem de barındırdığı özelliği olarak nasıl elimizdeki telefonlara on yıl önceki donanım kötü olmamasına rağmen insanlar onu tercih etmiyor, insanlar daha teknolojik olanı tercih ediyorlar. Bu bisiklette de geçerli. Elektrikli ve Hibrit modeller bisiklette de öngörülemez şekilde çok daha hızlı şekilde talep edilebilir hale geldi. Pandemiden sonra neredeyse şu an hiçbir firmada hem elektrikli hem normal bisiklet nerdeyse bulunamaz halde” dedi.

“ELEKTRİKLİ BİSİKLET 7 İLE 15 BİN LİRA ARASI DEĞİŞEBİLİYOR”

Tekenoloji kalitesine göre 40 ile 120 kilometre arası mesafe gittiğini söyleyen Arı “Her tarz ve özellikte elektrikli bisiklet var. Elektrikli katlanır, elektrikli şehir bisikleti, elektrikli dağ bisikleti her tarafta var. Bunlarda ortalama 40 km ile 120 km arasında değişen menzil ve motor güçlerine sahip. Edirne’de en çok elektrikli şehir erkek modellerine talep var. Fiyatları markadan markaya değişir, ortalama 7 bin ile 15 bin lira arasında değişkenlik göstermektedir. Bakımları içinde ürünler marka, servis ve garanti hizmeti ile birlikte veriliyor. Servis ücreti olarak net rakamı vermek zor. Motor sistemi ve bisikletin yapısına göre değişken bir servis ücretleri mevcut. Satış ve servis olarak Edirne’de şu anda burası var” dedi.

“ESKİDEN KARNE HEDİYESİ OLAN ARTIK ULAŞIM ARACI”

İnsanların bisikletle artık hafta sonları sosyal etkinlikler planladığını söyleyen Arı “Normal bisiklet her yıl kullanıcısı artan bir sektör. Hem üretim olarak hem de yerli ve yabancı firmaların kullanıcıya yönelik çeşitlilik çok artmış durumda. Bundan 20 yıl önceki karne hediyesi olan bisiklet artık ulaşım aracı olarak kullanılıyor. Daha çok ulaşım hem de sosyal anlamda keyif ve nasıl bir insan ailesi ile Pazar hafta Sonu kahvaltısına çıkıyorsa, insanlar aile ile birlikte toplanıp bisiklet turu yapıyorlar genelde” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.