DOLAR 32,3398 0.17%
EURO 35,2124 0.06%
ALTIN 2.246,350,14
BIST 8.718,11-1,25%
BITCOIN 2124680-2,79%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Emek kadından, sepet hasırdan

Emek kadından, sepet hasırdan

ABONE OL
13 Nisan 2021 10:57
Emek kadından, sepet hasırdan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz ay kurulan Keşan Sepetçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KESKÜP) Türkiye’nin sepetlerini hazırlanıyor. Özveriyle üretilen hasır sepetler ve hediyelik eşyalar kadınların hem üretime katılmasına hem de kadınların aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Edirne Valiliği ve Keşan Belediyesi tarafından kadın istihdamının arttırılması ve sepetçiliğin yeniden hayat bulması için kurulan Keşan Sepetçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi hasırdan sepet ve hediyelik eşya üretimine başladı.

Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret eden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, kadınların ürettiği el emeği göz nuru hasır sepetleri inceleyerek, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Keşan Belediyesi olarak kadınlarımızın üretime katılımlarını her zaman destekliyoruz” diyen Başkan Helvacıoğlu, “Keşanlı kadınlarımızın ekonomik olarak güçlenmesi, istihdam edilmesi, dayanışma duygusu ile ekonomik ve sosyal imkânlara kavuşturulması amacıyla kurduğumuz kooperatifimizde kadınlarımız birbirinden güzel sepet hasırları ve hediyelik eşyaları çok değerli emekleriyle üretiyorlar. Sepetçilerimiz gururumuz olacak. Türkiye’nin sepetleri Keşan’da hazırlanıyor. Emek kadından sepet hasırdan. Çalışıyorlar, üretiyorlar ve kazanacaklar” dedi.

Bilindiği gibi Edirne Valiliği ve Keşan Belediyesi tarafından kadın istihdamının arttırılması ve sepetçiliğin yeniden hayat bulması için hazırlanan ‘Emek kadından, sepet hasırdan’ projesi kapsamında Keşan Sepetçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KESKÜP) kuruldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.