DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2077533-1,43%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emekli maaşlarına zam yapılmasını önerdi

Emekli maaşlarına zam yapılmasını önerdi

ABONE OL
1 Ekim 2020 16:55
Emekli maaşlarına zam yapılmasını önerdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, İktidardakilerle yoksulluk sınırı miktarına yakın en düşük emekli maaşlarına en yüksek zam oranı yapılması yönünde görüşmeler yürütülüyor. KNSB, önümüzdeki yıl da tüm emekli maaşlarına aylık 50 leva ek ödeme yapılmasına devam edilmesine karşı çıkıyor. Önümüzdeki haftanın başında hükümetin konuyla ilgili kararları netleşecek.

2021 yılı bütçe hazırlık çalışmalarında son aşamaya gelindi. Parametrelerin önümüzdeki hafta başlarında kamuoyuna açıklanması ve sosyal ortaklarla görüşülmesi bekleniyor. KNSB Başkanı Plamen Dimitrov, basına yaptığı açıklamada sigorta primine esas kazanç üst sınırının yükseltilmesinden sonra en düşük emekli maaşının 300 leva ve en yüksek emekli maaşının 1 440 leva olması halinde kalan diğer emekli maaşlarına farklı oranlarda zam yapılması gerektiğini belirtti. KNSB Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz yoksulluk sınırı miktarına yakın yeni asgari emekli maaşlarının İsviçre’nin kuralına göre, iki kat artırılmasını öneriyoruz. Bu durumda İsviçre’nin kuralına göre, yoksulluk sınırının üzerindeki en yüksek emekli maaşı miktarına yakın emekli maaşlarına yüzde 5 zam yapılması lazım. Böylece emekli maaşlarına yalnızca gelecek yıl için daha büyük öncelik vererek onların artırılması nispeten adil olacak. Asgari ve daha düşük emekli maaşları için bunu öneriyoruz”.

Önerilerin hâlihazırda uzman düzeyinde hükümetin dikkatine sunulduğu anlaşıldı. Sendikal örgüt, önümüzdeki yıl da tüm emeklilere 50 leva tutarında ek ödeme verilmesine karşı çıkıyor.

Dimitrov, “Tüm emekli maaşlarına zam yapılması sanki en adaletsiz yaklaşım. Daha çok çalışıp emeklilik sistemine daha fazla katkı payı ödeyen, daha az çalışıp daha az katkı payı ödeyenle neden aynı oranda zam alsın? “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.