DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20781402,62%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emekli Sen’den ‘ikramiye’ eylemi

Emekli Sen’den ‘ikramiye’ eylemi

ABONE OL
16 Nisan 2022 11:31
Emekli Sen’den ‘ikramiye’ eylemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİSK Emekli Sen Edirne Şubesi, hayat pahalılığı, zamlar ve bayram ikramiyeleri ile ilgili Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması düzenlendi. İktidarın emeklilerin taleplerine kulak tıkadığını söyleyen DİSK Emekli Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu “Bu ikramiyenin “bayram ikramiyesi” değil “emekli ikramiyesi” adı altında değiştirilmesi ve hiçbir biçimde asgari ücretin altına düşmeyecek şekilde yılda iki ikramiye olarak güncellenmesi gerekmektedir. Bizler yoksulluk sınırının altında geliri olmayan tek bir aile, tek bir işçi, emekçi ve emekli kalmayıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerine yer verdi.

“İKTİDAR, EMEKLİLERİN TALEPLERİNE KULAKLARINI TIKAMAYI SÜRDÜRÜYOR”

Sait Dayıoğlu “İktidar 14 milyonu aşkın emekli ve hak sahibine topyekün saldırmaya, emeklileri ötekileştirmeye; bizleri açlığa ve yoksulluğa terk etmeye devam ediyor. Emeklilerin en temel insan haklarından biri olan sendikal örgütlenme hakkını engellemek için her yolu deneyen iktidar yine bizlerin en insani taleplerine; en düşük emekli ücretinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesine, emekli ücretleri arasındaki dengesizliğin giderilmesi için intibak yasasının hayata geçirilmesine, sağlıkta katkı payının kaldırılmasına ve sendikalı mücadelemizin temellerini oluşturan bütün diğer taleplerimize kulaklarını tıkamayı sürdürüyor. Onlar taleplerimiz karşısında üç maymunu oynamaya devam ederken Türkiye halkı bizleri emeklilerin temsilcisi olarak tanıyor. Türkiye halkı bizleri emekli ikramiyeleri konusunda oluşturduğumuz baskı ve kazanımlardan tanıyor. Türkiye halkı bizleri intibak yasası çıkarılsın haykırışlarımızdan tanıyor. Türkiye halkı bizleri emeklilikte yaşa takılanlar adı altında yaratılan sorun çözülsün talebimizden tanıyor. Türkiye halkı bizleri emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret, insan onuruna yaraşır yaşam mücadelemizden tanıyor. Biz mücadelemizi sürdürürken, siyasi iktidar bugün de emeklilere “bayram ikramiyesi” adı altında yapılan üç kuruşluk ödemelere göz dikiyor. Yıllarca sendikamızın emekli ücretlerinin düşürülmesine ve asgari ücretin gerisinde kalmasına karşı yükselttiği mücadele ve ısrarcı taleplerimiz sonucu 2018 yılında yılda iki kez verilmeye başlanan ve geçtiğimiz yıl 1.100 TL olarak verilmeye devam edilen emekli ikramiyeleri bugün bu ekonomik koşullarda bütün anlamını yitirmiş bulunuyor” dedi.

“BAYRAM İKRAMİYESİ DEĞİL EMEKLİ İKRAMİYESİ”

Emeklilere verilen ikramiyenin yılda iki kez olması gerektiğini savunan Başkan Sait Dayıoğlu “İktidarın uzun yıllardır uygulamaya koyduğu ekonomik politikalar nedeniyle biz emekliler zaten bayramları bayram tadında geçiremiyorken; ülkemizin içinde bulunduğu ve sorumlusunun iktidarın kendisi olduğu bu derin ekonomik krizin ortasında daha büyük sıkıntılar içine düşeceğimiz aşikardır. Zira açıklanan son “resmi” veriler yıllık enflasyonun yüzde 60’a tırmandığını gösterirken; “gerçek” enflasyon yüzde 140’ları aşmıştır. Bizler hem asgari ücret hem de “gerçek” enflasyon karşısında eriyen emekli bayram ikramiyelerinin açıklanan “resmi” enflasyondan dahi etkilenmeden 1.100 lira olarak ödenmeye devam edilmesini kabul etmiyoruz. Talebimiz geçen yıl olduğu gibi bu yılda nettir: Bu ikramiyenin “bayram ikramiyesi” değil “emekli ikramiyesi” adı altında değiştirilmesi ve hiçbir biçimde asgari ücretin altına düşmeyecek şekilde yılda iki ikramiye olarak güncellenmesi gerekmektedir. Ve bir kez daha bildiriyoruz: Bizler yoksulluk sınırının altında geliri olmayan tek bir aile, tek bir işçi, emekçi ve emekli kalmayıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler, bu ülkenin işçilerinin, emekçilerinin, emeklilerinin toplu sözleşme masasında tam temsili sağlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Onur kırıcı uygulamalara ve hak ihlallerine karşı emekliler, yaşamın ekonomik, toplumsal, kültürel her alanında söz söylemeye, mücadele etmeye devam edecek. Bayramların bayram tadında kutlanacağı günlere omuz omuza ulaşacağız” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.