DOLAR 32,3721 0.16%
EURO 34,9730 -0.29%
ALTIN 2.323,990,21
BIST 9.125,290,50%
BITCOIN 22800170,40%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emekliler Hatıra Ormanı oluşturuldu

Emekliler Hatıra Ormanı oluşturuldu

ABONE OL
25 Mart 2022 11:11
Emekliler Hatıra Ormanı oluşturuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

24 Mart Yaşlılar ve Emekliler Haftası kapsamında, Edirne Orman İşletme Müdürlüğü himayesinde Edirne Kent Konseyi Emekliler Meclisi tarafından Kirişhane Mevkii’nde Emekliler Hatıra Ormanı oluşturuldu. Emekli Hatıra Ormanı için çok heyecanlı olduklarını söyleyen Disk Emekli Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu “bir hayalimiz vardı. Bu Türkiye’de bir ilk bildiğim kadarıyla. Emeklilerin adına bir hatıra ormanı yoktu. Emekliler meclisi olarak biz bunu gerçekleştirdik” şeklinde sözlerine yer verdi.

“24 MART YAŞLILAR VE EMEKLİLER HAFTASI”

Yaşlılar ve Emekliler Haftası için hatıra ormanı oluşturduklarını kaydeden Edirne Kent Konseyi Emekliler Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı Ayşe Çotuk Taş “Biz emeklilerin adımıza dikili bir ağacı olacak. Bugünkü çalışmayı Edirne Kent Konseyi Emekliler Meclisi Yürütme Kurulu olarak 24 Mart Yaşlılar ve Emekliler Haftası nedeniyle hatıra ormanı oluşturmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bize bu alanı hazırlayıp fidan dikilecek duruma getiren Orman İşletme Şefimiz Gökçe Hanım’a, Orman İşletme Müdürümüz İhsan Bey’e, yardımlarını esirgeyemeyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ve çalışanlarına, Edirne Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak’a ve basınımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“EMEKLİ HATIRA ORMANI TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Hayallerinin emekli hatıra ormanı olduğunu ve bunu gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını kaydeden Disk Emekli Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu “Biz Disk Emekli Sen olarak Kent Konseyi’ne bağlı Emekliler Meclisi’ni kurmuştuk. Onlarda bizim bir hayalimiz vardı Emekli Hatıra Ormanı oluşturmak gibi. Bunu da o kanaldan gerçekleştirebileceğimizi düşündük. Ve hayalimiz gerçek oldu. Bu Türkiye’de bir ilk bildiğim kadarıyla. Emeklilerin adına bir hatıra ormanı yoktu. Emekliler meclisi olarak biz bunu gerçekleştirdik. Bu heyecanı Türkiye gruplarımızda paylaştım. Onlarda bizim kadar heyecanlılar ve mutlu oldular. Siz değerli basınımızı yanımızda görmek çok güzel. Bundan sonra daha da değişik projelerle gündemde olacağız. Bu konuları hayatta tutacağız. Hayat gerçekten çok pahalı. Zamlar emeklilerin belini büküyor. Bir sonraki güne nasıl başlayacağını bilemiyor. Yattığım yerden evde onu düşünüyordum. Gerçekten hayat pahalı. Markete, pazara gidiyorsun birebir yaşıyorsun. Yaşam ücretlerimizin güncellenmesi gerekiyor. Yetkililerimizin kulağını bize vermelerini isteriz” dedi.

“2022 HEDEFİMİZ 2 BUÇUK MİLYON FİDAN DİKİMİ”

Edirne Orman İşletme Müdürü İhsan Ceylan da Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası kapsamında birçok etkinlik yaptıklarını belirterek, “Bugünde Kirişhane Mevki alanında beraber fidan dikim etkinliği yapacağız. Edirne ilimizde yaklaşık 20 yıl içinde 30 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Yılda 2 milyon fidan dikiyoruz. 2022’deki hedefimiz 2 buçuk milyon fidanı toprakla buluşturmak. Yaklaşık 10 bin dönüm arazide ağaçlandırma yapmayı planlıyoruz. Biz Edirne’nin bozuk vasıflı orman alanlarını rehabilite ederek ağaçlandırıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.